Dan planeta Zemlje – 22.04.2021.
Kategorija:
Novosti

Dan planeta Zemlje, koji se obilježava svake godine na današnji dan, 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta ove godine nosi slogan „Restor Our Earth“, što bi u prijevodu na hrvatski glasilo „Obnovimo našu Zemlju“.

Glavni cilj je jačanje svijesti čovjeka prema prirodnom okolišu i očuvanje istoga. Stoga se različitim aktivnostima i projektima svake godine nastoji skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete našem planetu te potaknuti čovjeka da se odgovornije i svjesnije odnosi prema okolišu, kako bi ga sačuvao za buduće naraštaje.

Kako svijet nažalost i dalje trese Covid groznica, većina planiranih aktivnosti se uopće neće ili će se tek u manjoj mjeri realizirati.

Grad Crikvenica je u suradnji s Veleposlanstvom Izraela imao namjeru na prigodan način raznim aktivnostima obilježiti Dan planeta Zemlje, no zbog trenutno nepovoljne epidemiološke situacije sve aktivnosti prolongirane su do daljnjega, te će biti realizirane čim epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.

Promislimo danas na koji način možemo promijeniti naše navike za dobrobit našeg jedinog planeta i nastojmo smanjiti štetni utjecaj na okoliš svaki dan, počevši od sebe.

X
Skip to content