Dani Dječjeg vrtića Radost 2024.
Kategorija:
Novosti

Dani Dječjeg vrtića Radost 2024.

Dani Dječjeg vrtića Radost 2024. godine obilježavaju se od 22. do 29. svibnja. Prvi je dan rezerviran za radionicu iz programa Rastimo zajedno: „Granice- zašto i kako?“. Pozvani su svi zainteresirani roditelji. U četvrtak 23. svibnja održat će se manifestacija Dan za Radost. Sva djeca i članovi obitelji su pozvani i dobrodošli u 18 sati u centralni objekt u Crikvenici. Uživat će u zanimljivim radionicama i veselom raspoloženju. Polaznici vrtića će u spontanom programu otvorenja događanja pokazati kako se u vrtiću druži, pjeva i pleše. Djeca koja će se u vrtić tek upisati imat će priliku doživjeti šarenu, kreativnu, izazovnu i lepršavu vrtićku atmosferu.

U utorak 28. svibnja u 18 sati se dvorištu vrtića u Crikvenici manifestacijom „Volim te 5!“ obilježava 30 godina inkluzije. Sva mala i velika djeca, svi roditelji, djelatnici i predstavnici osnivača koji su tijekom proteklih 30 godina sudjelovali u radu programa su pozvani da svojim prisustvom uveličaju svečanost.

“Crikvenički model inkluzije” je prezentiran kao primjer dobre prakse na raznim stručnim skupovima. Kontinuirano se razmišlja o mogućnostima razvoja programa i dodatnim edukacijama djelatnika. Vrtić ove godine sudjeluje u Erasmus plus projektu pod nazivom “Vrtić za sve, sada i u budućnosti” čiji je jedan od glavnih ciljeva jačanje profesionalnih, osobnih i digitalnih kompetencija stručnih djelatnika za rad s djecom različitih mogućnosti i sposobnosti. Stoga će za djelatnike biti organizirana predavanja, radionice i razmjena iskustava o inkluziji i primjeni digitalnih tehnologija u vrtiću sa stručnjacima Dječjeg vrtića “Najdihojca” iz Slovenije. Nositelji predavanja i radionica su Janja Obal, odgojiteljica i Maruša Demšar, pedagoginja. Istovremeno je vrtić Radost job-shadowing domaćin ravnateljici, odgojiteljicama i stručnom timu vrtića “Najdihojca.”

U prostoru vrtića će biti postavljeno nekoliko izložbi. Izložba “Radost u bojama” sastoji se od likovnih radova djece svih skupina vrtića, a ista izložba je bila predstavljena u Gradskoj galeriji u travnju 2024. godine. Izložba „Tolerancija i ja“ predstavlja prikaz rada te likovnih radova djece inkluzivnih skupina.

U blagovaoni vrtića će izložbom fotografija biti prikazan rad u skupinama.

Dani Dječjeg vrtića Radost se organiziraju svake godine krajem svibnja s ciljem prezentacije rada vrtića i važnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Skip to content