Dani Ksavera Šandora Gjalskog
Kategorija:
Novosti

Kako to tradicija nalaže, i ove su se godine prošloga vikenda u okviru manifestacije „Dani Ksavera Šandora Gjalskog” u Zaboku okupili i naši crikvenički predstavnici u susretu s lijepom riječju i likovnom umjetnošću. Što su napisali i izradili učenici triju gradova – Poreča, Zaboka i Crikvenice, možete pronaći u zborniku radova, poznatoj – PoZiCi.

Kao podrška i pratnja nagrađenim učenicima i učiteljima iz OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice te SŠ dr. Antuna Barca susret su svesrdno pozdravili i viša savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport Grada Crikvenice Dubravka Mijalić te Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice.

Mlade snage s najviše postavljenim mjestima za crikveničko „Miće sunce“, kako slijedi, svojim radovima predstavljaju: učenica OŠ Zvonka Cara Sara Mehmedović, učenici OŠ Vladimira Nazora Dina Jurić, Duje Car i Ela Haidenger. I srednjoškolci su obranili svoje književno pero uspjesima – učenice Antonela Devčić i Lara Usmiani te učenik Tomislav Brusić.

U nešto drugačijem sastavu crikveničkih školaraca, koji su svojim dolaskom upriličili svečanost u Zaboku, bili su srednjoškolka Ana Marija Skočilić i osnovnoškolke Sara Mehmedović i Dina Jurić.

Ovakve domišljate stvaraoce i kreativce potaknuli su i njihovi mentori Suzana Grbčić, Marijana Marić-Tonković, Iris Mrzljak i umirovljena profesorica Ljiljana Butković, a hrabrio ih je i naš Crikveničanin, prošlogodišnji glavni urednik PoZiCe Karlo Jerčinović.

Prisutne je riječju osvojio i ovogodišnji dobitnik Nagrade „Ksaver Šandor Gjalski“, prepoznati prevoditelj i književnik Ludwig Bauer.

 

Skip to content