Dani turizma u malom mjestu velike ljepote
Kategorija:
Novosti

Maleno sam primorsko mjesto, ali vas zato šarmiram svim svojim sadržajima i prirodnim ljepotama.

Jednako sam pogodno za odmor u pokretu, kao i za hedonistički tip odmora. Imam jednu od najljepših plaža na Kvarneru na kojoj se uvijek traži mjesto više.
Pogađate li o kojem mjestu je riječ? Ja sam Selce, mjesto sam smješteno na najljepšoj rivijeri – Rivijeri Crikvenici. Pred 128 godina, točnije 4. kolovoza 1894. godine, u meni je otvoreno prvo javno uređeno kupalište. Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma moga mjesta. U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekada se zvala Venecijanska noć, ma, ča pantaš, nisi va Veneciji. Poslije je dobila naziv Dani turizma. Ovogodišnji će se Dani turizma održati 3. i 4. kolovoza.

Prvi dan manifestacije, 3. kolovoza, srijeda, počinje programom „Ususret Danu turizma“ i nastupima KUD-a „Neven“ Selce i gostiju u mome centru u 20:00 sati. Osim KUD-a „Neven, zabavljat će nas i KUD „Bribir“, Limena glazba Selce, Mažoretkinje Grada Crikvenice, VIS „Bonaca“ Senj te glazbeni sastav „Crazy Rock“. Četvrtak, 4. kolovoza, nudi zabavu od jutarnjih sati, točnije od 10:00. Gastro i glazbena ponuda će se pobrinuti da osjetite dašak moje tradicije – ribice i vino uz glazbenu kulisu „Trio Crikvenice“. Večernja fešta počinje važnim tradicionalnim dijelom proslave – iz moje, selačke luke na panoramsku vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove romantične morske karavane bit će drveni jedrenjak „Paša“. Igor Delač i grupa „Point“ pobrinut će se za glazbeno-scenski spektakl. Ponoć je, kao i svake godine, rezervirana za vatromet, koji će uljepšati ovu ljetnu, čarobnu noć.

Sve vas pozivam na Dane turizma, manifestaciju koja je dio „Crikvenica Summer Showtimea“, ljetnog mozaika koji ujedinjuje događanja u srpnju i kolovozu na crikveničkoj rivijeri. Proslavite sa mnom moju obljetnicu, važan dio selačke tradicije. Vidimo se, dragi gosti!

Skip to content