Experience Crikvenica (Health & Outdoor)
Kategorija:
Novosti

Zdravi, aktivni i puni doživljaja u svibnju

Kako izgleda kad svaki vikend otkriva novi sportsko-rekreativni doživljaj? I to u stoljetnoj oazi zdravlja, gdje uživaju neumorni mali i veliki istraživači, ljubitelji prirode i opuštanja? Otkrijte to u svibnju i pronađite svoju omiljenu priču na Rivijeri Crikvenici, gdje će proljetne boje biti još ljepše uz Experience Crikvenica (Health & Outdoor). Ovaj će zanimljivi projekt Turističke zajednice Grada Crikvenice povezati zdravlje, aktivnosti i rekreaciju na svježem zraku, gastronomiju i druženje svih generacija.

Ugodna i blaga klima, spoj čistog morskog i planinskog zraka, kilometri šetnica, biciklističkih i pješačkih staza pružaju brojne mogućnosti za opuštanje i aktivnosti uz more i u zelenom zaleđu Rivijere Crikvenice, i to u svako doba godine. Navedeni su aduti, uz želju da se očuva bogata tradicija zdravstvenog turizma i spoje sve njegove vrijednosti, najveća motivacija za Experience Crikvenica (Health & Outdoor).

Četiri će uzbudljiva tematska vikenda u svibnju donijeti niz zanimljivih i raznovrsnih događanja.

Najmlađima je posvećen prvi, Dječji sportski vikend od 6. do 7. svibnja 2022. Program će se oba dana održavati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, koji će postati veliki teren za sport i zabavu.  Sudionike očekuju sprave za rekreaciju, trampolini, razni poligoni (za vožnju romobilom, za kolutove, 20 metara dug ninja poligon), veliko odbojkaško igralište, koševi, ljudski nogomet i pikado, a vodit će ih devetero animatora.

Slijedi vikend na kotačima, Biciklistički vikend (14. – 15. svibnja), koji će donijeti niz zabavnih i napetih trenutaka za bicikliste, ali i gledatelje. U subotu će u centru Crikvenice program Kids Cro Race Demo spojiti fizičku aktivnost s digitalnom tehnologijom. Djeca će voziti virtualne biciklističke utrke, a na velikome će ekranu biti prikazana animacija vožnje uz simulaciju ceste. Dječaci i djevojčice će biti podijeljeni u kategorije, a natjecat će se pod istim uvjetima s ciljem da u što kraćem vremenu ostvare što bolji rezultat.

Nedjelja, 15. svibnja, rezervirana je za 8. XC maraton Crikvenica. Start i cilj ove međunarodne biciklističke utrke koja se boduje XCM Kup Hrvatske 2022. je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a vozi se kroz crikveničko-vinodolsku rivijeru. Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D, Sport te Rekreativci i Rekreativke. Prijaviti se može na http://grabarsport.hr/ostali-sportovi/ ili na e-mail grabarsport@grabarsport.hr, i to do 13. svibnja u 12 h. Utrka počinje u 10:30 h u centru Crikvenice.

Slijedi Vikend rekreacije 21. i 22. svibnja. Dva će dana crikvenički Trg Stjepana Radića biti mjesto susreta svih željnih rekreacije, opuštanja i zdravog natjecateljskog ozračja, a sve pod budnim okom iskusnih trenera. U subotu, 21. svibnja, u 9 h počinju vježbe mobilnosti i istezanja u grupama, namijenjene svim dobnim skupinama. Paralelno će se održavati i popratno-pokazne aktivnosti, a bit će tu i poligon za djecu te razna natjecanja, od kojih je svakako najzanimljivije natjecanje u guranju saonica po kategorijama (osnovna i srednja škola). U 16 sati na trgu počinje obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od 5 minuta. Dobrodošli su svi članovi obitelji, koji se mogu izmjenjivati kako žele, a cilj je prijeći što više metara i, jasno, dobro se zabaviti. U nedjelju, 22. svibnja, u 9 h ponovno kreću vježbe na trgu, a zatim i druge aktivnosti testiranja kondicije (saonice s utezima, farmer walk itd.). U 16 h je timsko natjecanje na poligonu kondicijske izdržljivosti, koji traje 3 minute, a uključuje ASSAULT BIKE, saonice s utezima i Concept2 bike erg. Podijeljeno je u dvije kategorije – sportaši i rekreativci, a jedan se tim sastoji od triju članova (ženskih i muških). Pobjednik je onaj tim koji ima najveći ukupni zbroj kalorija i metara.

Od 28. do 29. svibnja traje Vikend veslanja i šetnje. U Jadranovu će se tijekom oba dana održavati Kup regata, natjecanje u veslanju u ukupno 22 veslačke discipline. U subotu, 28. svibnja će biti Regata kupa, a u nedjelju utrka osmeraca, atraktivne veslačke discipline. Živopisan akvatorij i prekrasna priroda maloga primorskoga mjesta pružit će veslačima i veslačicama, ali i gledateljima, nezaboravne trenutke. Osim na moru, aktivno će biti i na kopnu uz organiziranu interpretativnu šetnju duž Rivijere Crikvenice. Zanimljivo će biti i u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, gdje će se od 27. do 29. svibnja održavati 33. Međunarodni turnir veterana u košarci Old Stars Zagreb 2022.

Naravno da je nezaobilazan dio zdravog načina života i hrana pa će Experience Crikvenica začiniti i maštoviti kuhari, koji će tijekom svibnja pripremati posebnu gastronomsku ponudu. Sudjelovat će odabrani restorani na Rivijeri Crikvenici, a zdravi meniji po promotivnim cijenama bit će složeni od nekoliko slijedova.

Kako bi vaš doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene će ustanove Rivijere Crikvenice (Thalassotherapia Crikvenica i Terme Selce) imati posebnu ponudu tretmana i usluga.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na www.rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju.

Neka ovo proljeće bude još življe, zdravije i radosnije uz Experience Crikvenica (Health & Outdoor)! Pridružite nam se na sportsko-rekreativnom i gastronomskom putovanju u svibnju!

Rivijera zdravlja vas čeka!

Skip to content