Extravagant: rubrika “Doma je najljepše – Crikvenica”
Kategorija:
Novosti Video

S obzirom na globalnu situaciju, puno je lakše putovati po Hrvatskoj nego po svijetu. Zato ćemo vam ponovno pokazati i ovoga puta da je doma zaista najljepše.

Baš kao i prošle godine i ovoga puta nam je prva postaja Crikvenica, koja ima nadimak kao jedna od kraljica kvarnerskog turizma. Uvjerili smo se zašto.

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina otkrio nam je da je grad u posljednjih nekoliko godina promijenio svoju vizuru i time postao sve poželjnije mjesto kako za život, tako i za odmor. Predivne plaže vrhunske kvalitete, povećani broj hotela visokih kategorizacija te vrhunskih restorana, svrstavaju Crikvenicu u top destinacije ovog dijela Jadrana, koju svatko treba posjetiti.

Posebno nas je oduševila jedna od najljepših plaža na kvarnerskom području koja se ističe kristalno čistim morem, bijelim pijeskom i atraktivnom, egzotičnom ljuljačkom u moru; riječ je o plaži u Jadranovu.

Crikvenici smo posjetili novootvoreni hotel Miramare s pet zvjezdica, čiji nas je luksuzni interijer pri samom ulasku jednostavno očarao.

Doznali smo da je izgradnja ovog hotela trajala je dvije i pol godine te se prilikom uređenja vodilo računa o svakom detalju, u dogovoru s konzervatorima. Hotel Miramare sadrži 128 soba i 7 apartmana, no osim soba i apartmana s predivnim pogledom na more,  nudi i dodatne sadržaje: bazen s jacuzzijem, velika terasa za sunčanje, teretana, tri vrste saune te restoran. Isto tako, ovdje postoji i poseban kutak za uživanje – cigar bar.

Zatim nas je put doveo do Selca, gdje smo se uputili u hotel Amabilis. U prvom redu ovaj hotel će vas osvojiti svojom pozicijom na samom moru. Riječ je o malom luksuznom boutique hotelu, koji nudi 31 smještajnu jedinicu s pogledom na more te luxury spa iskustvo uz masaže, tretmane lica i tijela, saune i bazen.

U restoranu hotela možete se počastiti specijalitetima mediteranske kuhinje te finim hrvatskim i inozemnim vinima.

Za kraj crikveničke avanture, vodimo vas u restoran “Dida”, koji krije divnu obiteljsku priču. Restoran je na lijepoj lokaciji, okružen prirodom u mediteranskom štihu.

Uz izvrstan ambijent, glavni adut restorana Dida je naravno hrana. Zavirili smo u kuhinju, gdje nam je tim kuhinje restorana pripremio razna mediteranska jela na drugačiji i moderan način.

Zanimljivo je da se kruh i tjestenina rade u restoranu “Dida”, a ekstra djevičanska maslinova ulja pretežno dolaze od istarskih proizvođača i time savršeno nadopunjuju okuse. Oduševljeni smo činjenicom da je restoran otvoren tijekom cijele godine.

Vjerujemo kako smo vam i ovaj put pokazali da je doma najljepše.

Skip to content