Grad Crikvenica dodijelio preko 500.000,00 eura za rad udruga
Kategorija:
Novosti

U dvorani Zora u Crikvenici upriličena je jučer svečana dodjela ugovora udrugama s područja grada Crikvenice.

Rad udruga predstavlja važan segment djelovanja svake društvene zajednice i Grad Crikvenica izdvaja značajna financijska sredstva za njihovo djelovanje. Samo za redovnu djelatnost, Grad Crikvenica ove će godine udruga izdvojiti preko 513 tisuća eura, što u odnosu na prošlu godinu čini povećanje od oko 30 tisuća eura.

Iznosi se razlikuju ovisno o programima, novost je bila prijava programa putem Som aplikacije, koje su klubovi i udruge dobro prihvatili. Novost je i bodovanje i ocjenjivanje programa u sportu prema novom Pravilniku.

Što se tiče sportskih udruga, prema novom Pravilniku, u redovnoj djelatnosti, financiraju se samo klubovi, udruge i društva sa područja Grada, dok se u ostalim područjima prihvaćaju programi u slučaju sudjelovanja u programu osoba sa područja Grada Crikvenice.

Osim financiranja redovne djelatnosti, financiraju se i manifestacije, za koje se klubovi mogu prijavljivati tijekom cijele godine, te korištenje sportskih dvorana, poticanje izvrsnosti u sportu.

Za manifestacije u kulturi i sportu Grad planira izdvojiti još gotovo 54.000,00 eura.

„Možemo se pohvaliti velikim brojem udruga i njihovom aktivnošću te ćemo danas dodijeliti ugovore za 71 udrugu iz područja kulture, sporta, tehničke kulture, zdravstva, socijale, odgoja i obrazovanja te ostalih raznih područja.“ – navela je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Na samom početku svečanosti, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović koja je zahvalila svima na dolasku i na kontinuiranom radu te istaknula: „Trudimo se kontinuiranim ulaganjem u rad udruga, našim građanima, a posebice djeci pružiti što kvalitetnije uvjete odrastanja, sportskog odgoja i mogućnost da što bolje upotpune svoje slobodno vrijeme. Voljela bih također istaknuti, ono s čime sete svi vi već dobro upoznati, a to je da svake godine raspisujemo i natječaj za sufinanciranje manifestacija koje se odvijaju na području grada Crikvenice. S obzirom da je natječaj otvoren tijekom čitave godine, stignete se još uvijek prijaviti. Prošle godine, Grad Crikvenica je financirao čak 60 različitih manifestacija, koje ste upravo svi vi organizirali i ja vam se od srca zahvaljujem na tome. Zahvaljujem svim udrugama i članovima, koji su zapravo volonteri, koji svoje vrijeme poklanjaju zajednici. Hvala vam što obogaćujete kulturni, sportski i društveni život našeg grada i što našu djecu učimo volonterizmu i odgajamo ih u jednom zdravom sportskom duhu. Na kraju bih još samo najavila nekoliko većih investicija u sportsku infrastrukturu koje planiramo u ovoj godini. U pripremi je natječaj za postavljanje reflektora  na Gradskom stadionu, u tijeku su radovi na uređenju i pojačanom održavanju pomoćnog nogometnog igrališta, a prijavili smo projekt Ministarstvu turizma za sredstva za košarkaško igralište uz OŠ Vladimira Nazora.“

Foto: M. Matejčić

Skip to content