Grad Crikvenica izdao revidirano izdanje vodiča za poduzetnike
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica posebnu brigu vodi o svojim poduzetnicima te im tako nastoji olakšati snalaženje u šumi propisa izdajući Vodič za poduzetnike koji se svake godine revidira aktualnostima s tržišta rada. Tako je svijetlo dana ugledalo i VI. revidirano izdanje Vodiča za poduzetnike koje je možda i najbitnije upravo zbog situacije koja je 2020. godine pogodila svijet, a izazvana je koronavirusom.

Osim što je narušila ljudsko zdravlje, pandemija je ugrozila i uzdrmala cjelokupno gospodarstvo i gotovo sve oblike poslovanja i života na koje smo dotad bili naviknuti. U ovoj izazovnoj situaciji Grad je ruku podrške pružio svim poduzetnicima grada čiji je rad bio onemogućen ili otežan. Poduzetnici su bili oslobođeni plaćanja komunalne naknade, zakupa javnih površina i kioska te im je dopušteno proširenje terasa nenaplatno kako bi oni koji su djelomično mogli obavljati svoju djelatnost to mogli iskoristiti čim bolje. Nakon ponovljenog scenarija s virusom, ove jeseni, primjer Grada Crikvenice slijedila i Vlada Republike Hrvatske koja je kroz razne mjere i olakšice pomogla svim poduzetnicima na području Republike Hrvatske.

„Vodič za poduzetnike“ je podijeljen u tri cjeline. Prva cjelina donosi pregled svih zakonskih novina te prava i obveza poduzetnika, a u drugom dijelu navedene su servisne informacije za one koji tek žele postati poduzetnici. Treći dio posvećen je ovogodišnjem projektu „Edukacijom do uspjeha“. Uz navedeni „Vodič“ i Grad Crikvenicu, na raspolaganju poduzetnicima u svakom trenutku stoje i potporne institucije i službe čiji su kontakti također navedeni u „Vodiču“ te portal crikvenica.posao.hr kroz koji se nastojala spojiti ponuda i potražnja za sezonskim poslovima.

Ono što je zasigurno drugačije u ovom izdanju „Vodiča“ su propisi i pomoći u situaciji pandemije COVID-19. Posebna pažnja je posvećena novim izmjenama zakonskih i podzakonskih akata koje su stupile na snagu 2021. godine, s naglaskom na mjere Vlade Republike Hrvatske i Grada Crikvenice za ublažavanje negativnog učinka pandemije bolesti COVID-19 na gospodarstvo.

Vodič za poduzetnike se nalazi na web stranici Grada Crikvenice na slijedećoj poveznici: https://www.crikvenica.hr/korisne-informacije/

Skip to content