Grad Crikvenica po prvi puta isplaćuje uskrsnice svojim umirovljenicima
Kategorija:
Novosti

Umirovljenicima s područja Grada Crikvenice ovog Uskrsa po prvi puta će biti isplaćene uskrsnice. Iznos uskrsnica iznosit će od 50,00 do 100,00 eura, ovisno o prihodima umirovljenika.

Konkretno:

  • Korisnici mirovine i nacionalne naknade za starije osobe s mirovinama čiji prihod ne prelazi iznos od 350,00 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 100,00 eura.
  • Korisnici mirovina čiji se prihod kreće između 350,01 eura i 400,00 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 75,00 eura.
  • Korisnici mirovine s prihodima između 400,01 eura i 450,00 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 50 eura.

Uskrsnice će se isplaćivati po istom modelu po kojem su se prošle godine isplaćivale božićnice. Svi korisnici koji su ostvarili pravo na božićnicu u 2023. godini ne moraju ponovno dostavljati podatke. Umjesto toga, svoje uskrsnice mogu podignuti u poslovnici FINA-e od 18.03. do 12.04. 2024., uz predočenje osobne iskaznice.

Umirovljenici i korisnici nacionalne naknade koji nisu podnijeli zahtjev u svrhu isplate božićnice u 2023. godini jer su pravo na mirovinu/nacionalnu naknadu ostvarili kasnije ili iz nekog drugog razloga nisu upisani u evidenciju korisnika mirovine/nacionalne naknade Grada Crikvenice, pravo na uskrsnicu ostvaruju temeljem podnošenja propisanog Zahtjeva za ostvarivanje prava na isplatu novčane pomoći korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i korisnicima mirovine sa područja Grada Crikvenice.

Zahtjev se može predati:

  • E-mailom na adresu: uskrsnice@crikvenica.hr
  • Osobnom dostavom ili putem pošte na adresu: Grad Crikvenica, Kralja Tomislava 85, 51260 Crikvenica, najkasnije do 29. ožujka 2024.

Za informacije, korisnici se mogu obratiti na broj telefona 051/455-483.

“Novom Odlukom o socijalnoj skrbi značajno smo povećali sva socijalna prava te proširili krug korisnika našeg socijalnog programa. Ove godine po prvi puta isplatit ćemo uskrsnice umirovljenicima sa slabijim primanjima. Želja nam je omogućiti našim umirovljenicima da ovaj najveći kršćanski blagdan, Uskrs, provedu što ljepše i bezbrižnije.” – istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović.

Zahtjev za ostvarivanje prava moguće je preuzeti na poveznici:

Zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu novčane pomoći

 

 

Skip to content