Grad Crikvenica u projektu Europe Goes Local – rad s mladima
Kategorija:
Novosti

Projekt Europe Goes Local najveći je europski projekt u području rada s mladima te se provodi uz financijsku potporu programa Erasmus+ i za cilj ima poboljšati kvalitetu rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini – predstavnika jedinica regionalne i lokalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima.

Projektne aktivnosti će uključenim gradovima, njih 16 među kojima je i Grad Crikvenica, pružiti mogućnost stručnog usavršavanja, mogućnost sudjelovanja na studijskim posjetima te aktivnostima nacionalnog i međunarodnog umrežavanja s raznim dionicima kao i višemjesečnu stručnu podršku pri unaprjeđenju lokalnih sustava rada s mladima prilagođenu individualnim potrebama svakog uključenog grada u području sustava rada s mladima.

Okvirna vrijednost projekta u Republici Hrvatskoj je 30.000,00 EUR, provodi se preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije koja snosi sve troškove sudjelovanja u aktivnostima samog projekta u području sustava rada s mladima. Projekt je započeo u siječnja 2022. godine i traje do lipnja 2023. godine.

U sklopu projekta Grad Crikvenica je u suradnji s provoditeljima, kao svoj glavni cilj odredio poticanje dobrovoljnog sudjelovanja mladih u procesima izrade politika Grada Crikvenice za mlade, kako bi osigurali da u našem gradu žive mlade osobe koje su uključene, povezane i osnažene. Na prvoj radionici u sklopu projekta definirane su aktivnosti koje za svrhu imaju dostizanje postavljenog cilja. Aktivnosti između ostalog uključuju procjene potreba mladih, detekciju ključnih problema za kvalitetu života mladih u suradnji sa mladima i stručnjacima za različite segmente potreba mladih. Razrađen je vremenski okvir aktivnosti te su se pokušali detektirati ključni rizici za provedbu aktivnosti, poput izostanka interesa mladih za sudjelovanje, što se nadamo da neće biti slučaj.

Više o samom projekt Europe Goes Local može se saznati na stranici https://www.europegoeslocal.eu/

Skip to content