Grad donirao vozilo Centru Izvor Selce
Kategorija:
Novosti

Grad donirao vozilo Centru Izvor Selce 

Grad Crikvenica je donirao vozilo Peugeot Partner Furgon Centru Izvor Selce, vrijedno 28.000,00 eura. Ovo vozilo će služiti za pružanje usluge pomoći u kući, uključujući pripremu i dostavu obroka starijim osobama i osobama s posebnim potrebama koje ne mogu samostalno osigurati svoje svakodnevne potrebe. Centar Izvor Selce pruža ovu uslugu od svibnja 2016. godine te trenutačno ima maksimalni kapacitet od 50 korisnika raspoređenih po području grada Crikvenice i Vinodolske Općine. Dosadašnje vozilo, nabavljeno donacijom za socijalnu uslugu pomoći u kući, u proteklih 8 godina prešlo je 140.000 kilometara te je kroz ovu uslugu obuhvaćeno ukupno 163 korisnika, od kojih je 127 iz Crikvenice.

Grad Crikvenica već dugi niz godina financijski podupire niz različitih aktivnosti i veseli nas što smo dio te cijele priče. Ponosimo se sa stambenom zajednicom koja se dugi niz godina sufinancira, a isto tako i sa novinama koje smo uveli prije nekoliko godina gdje kroz poticanje poduzetništva posebno podršku u financijskom smislu, dajemo onim poduzetnicima koji odlučuju zaposliti djecu koja su izašla iz sustava, odnosno koja su bila u programima Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca.

Grad Crikvenica iznimno je ponosan na dugogodišnju suradnju koju ostvaruju s Centrom Izvor. Cijenimo njihov rad u pomoći i podršci obiteljima i djeci, pogotovo u onim trenucima kada je ta pomoć najpotrebnija. To je jedna od ustanova koja se jako često ističe kao svijetli primjer na razini Republike Hrvatske.

“Ova donacija pokazuje predanost Grada Crikvenice u brizi za sve građane, posebno one socijalno osjetljive. Veselimo se što će novo dostavno vozilo omogućiti Centru Izvor Selce da nastavi svoj važan rad, pružajući podršku našim sugrađanima u njihovim domovima. Ovo vozilo je savršena nadogradnja na one aktivnosti koje Grad Crikvenica provodi kroz Pomoć u kući kojima je osnivač Grad Crikvenica. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovom programu te im želim puno uspjeha u radu i puno sretno prijeđenih kilometara,“ izjavila je Ivona Matošić Gašparović, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Crikvenice.

“Jedino zajedničkim djelovanjem svih sudionika može se uspješnije odgovoriti na potrebe korisnika. Donacijom vozila za potrebe korisnika socijalne usluge pomoći u kući, Grad Crikvenica ponovno se istaknuo kao primjer grada koji se ističe socijalnom osjetljivošću usmjerenom ne samo prema ranjivim skupinama, već prema svim sugrađanima koji se nađu u ranjivom položaju”, rekao je ravnatelj Centra Izvor, Nikica Sečen.

 

Foto: M. Matejčić

 

 

Skip to content