Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa
Kategorija:
Novosti

Nakon triju godina pauze zbog pandemije koronavirusa Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica organiziralo je prošle subote Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se održalo u Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica.

Na natjecanju su nastupile 2 ekipe podmlatka iz OŠ Zvonka Cara pod vodstvom prof. Ivane Hegedüs-Crnčić i 2 ekipe mladih iz SŠ dr. Antuna Barca pod vodstvom prof. Lucije Žic.

Ekipe podmlatka natjecale su se u sljedećim sastavima – ekipa Carice (Hana Malnar, Nika Patačko, Morana Jeličić, Karla Marković, Elena Kiš i Mate Barac) , te ekipa Carevi (Sara Solomun, Antonija Petra Lončarić, Patrik Crnić, Ivano Tomljanović i Karlo Baraba). Pobjednik u kategoriji podmlatka je ekipa  Carice.

Ekipe mladih natjecale su se u sljedećim sastavima – ekipa Hitna Pomoć (Antonio Raguž, Erik Trstenjak, Ana Gašparović, Paola Španjol, Emma Nicole Kljajić i Katarina Peričić) i ekipa Crvena pomoć (Larisa Skočilić, Lea Čopić, Petra Cvjetičanin, Nadija Cinac, Lorena Zgombić i Borna Ružić). Pobjednik u kategoriji mladih je ekipa Hitna pomoć.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći. Obje pobjedničke ekipe nastavljaju s pripremama za Međužupanijsko natjecanje mladih za područje Primorsko-goranske i Istarske županije koje će se održai 1. travnja 2023. godine u Hreljinu.

Iz GDCK-a Crikvenica zahvaljuju svima koji su im pomogli u pripremama, organizaciji i provedbi samog natjecanja: Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica u kojoj su svake godine domaćini natjecanja, učenicima koji su nastupili kao glumci, kao i svim volonterima i edukatorima koji su doprinijeli uspješnosti natjecanja.

GALERIJA:

Skip to content