Gradu Crikvenici odobrena bespovratna sredstva za izradu prostornih planova nove generacije
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica prijavio je izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Crikvenice te izradu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Crikvenica centar na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava ePlanovi“, koji je raspisalo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sredstva se dodjeljuju iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta „EU sljedeće generacije“.

Ovim Pozivom potiče se izrada prostornih planova nove generacije čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj.

To će omogućiti bržu i efikasniju izradu prostornih planova, smanjujući birokratske prepreke i ubrzavajući proces donošenja odluka.

Također će se omogućiti uspostava platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga, što će rezultirati većom transparentnošću i dostupnošću informacija. Na taj način će se smanjiti opterećenje građanima, poslovnim subjektima i investitorima, omogućujući im lakši pristup potrebnim informacijama i uslugama.

„Za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Crikvenice odobren je iznos bespovratnih sredstava od 30.000,00 eura, a za izradu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Crikvenica centar iznos od 18.000,00 eura. Istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

 

Foto: Pixabay

 

Skip to content