Hrvatska u lovu na novu medalju na svjetskom rukometnom prvenstvu gluhih
Kategorija:
Novosti

Svjetsko rukometno prvenstvo gluhih, održava se od 01. do 16. srpnja u danskom Kopenhagenu

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu gluhih nastupit će osam ekipa, a Hrvatska brani zlatnu medalju osvojenu na posljednjem Svjetskom rukometnom prvenstvu gluhih, koje se održalo 2018. godine u Brazilu.

Uz Hrvatsku sudjelovat će reprezentacije Kameruna, Gane, Njemačke, Turske, Srbije, Danske i Kenije.
Čini nas posebno ponosnima, činjenica, što je član ekipe, kapetan, te predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih, naš sugrađanin, poznati vrhunski sportaš rukometaš OLIVER LUŠIĆ, član i igrač našeg Rukometnog kuba Mornar Crikvenica, te smo njegovim vrhunskim igrama mogli svjedočiti u crikveničkoj sportskoj dvorani.

Inače, Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 8 olimpijskih medalja od kojih 5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronce. Na Europskim prvenstvima imaju 5 zlata te po 1 srebro i 1 broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena 2 zlata.

Osim Olivera, u ekipi je kao fizioterapeut Martin Berisha, dijete crikveničkih sportskih terena, bivši košarkaš i rukometaš, sada već stručnjak u svom poslu kineziologa i fizioterapeuta.
Poželimo našim dečkima kao i cijeloj hrvatskoj reprezentaciji, sreću, neka vikend u Danskoj prođe u znaku našeg uspjeha !

Sretno !!

Gradonačelnik sa suradnicima

Skip to content