Izabran dječji gradonačelnik i predsjednica dječjeg gradskog vijeća

Na izborima za Dječje Gradsko vijeće Grada Crikvenice, provedenim 5. prosinca ove godine u dvije osnovne škole s područja grada Crikvenice, izabrano je 9 članova vijeća. Članovi novoizabranog „malog“ vijeća slijedeće dvije godine abecednim redom su: Noa Barković, Damir Car, Diar Dalipi, Dean Jurić, Grga Komadina, Tea Lisko, Lara Mehmedović, Lana Rogać te Ivan Samsa.

19. prosinca 2023. g. u prostoru Gradske vijećnice Grada Crikvenice dječji vijećnici održali su Konstituirajuću sjednicu, na kojoj je za dječjeg gradonačelnika izabran Noa Barković, a za predsjednicu Dječjeg Gradskog vijeća izabrana je  Lana Rogać.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovala je predsjednica „velikog“ Gradskog vijeća Grada Crikvenica Vesna Car Samsa te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Jasminka Citković koja je vodila sjednicu.

Svi kandidati prethodno su se predstavili i u kratkim crtama iznijeli svoje programe odn. planove, nakon čega je proveden izbor. Vrlo je pohvalno što su se svi u svojim izlaganjima dotakli važnosti očuvanja okoliša i time pokazali zavidnu razinu ekološke osviještenosti.

Predsjednica Gradskog vijeća čestitala je novoizabranom dječjem gradonačelniku i predsjednici dječjeg Gradskog vijeća te istaknula: „Svaki od vas je individua i svaki od vas je pojedinac koji ima svoje ideje od kojih su neke iste, a neke su različite. Upravo ta različitost doprinijeti će da ovo malo Gradsko vijeće dobro radi. Sa vašim idejama možete mnogo toga učiniti i realizirati ih. U vašim izlaganjima čula sam mnogo primjera koji nama odraslima ukazuju na određene nedostatke i probleme koje je potrebno ukloniti ili poboljšati. Jako je pohvalno da vi u vašoj dobi primjećujete probleme u našem gradu pa i šire. Želim vam sreću u vašem daljnjem radu. Želim vam mnogo kvalitetnih i konstruktivnih rasprava i ono možda najvažnije, da svi zajedno skladno surađujete bez obzira otkuda dolazite. Vi ste predstavničko tijelo vaših škola, svih učenika i želim vam uspješan rad za dobrobit sve djece s područja grada Crikvenice. Čestitam još jednom i svako dobro u daljnjem radu!“

Dječje Gradsko vijeće Grada Crikvenice predstavničko je tijelo djece s područja grada osnovano s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu grada Crikvenice. Vjerujemo da će novoizabrano dječje čelništvo vrlo aktivno sudjelovati u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece ali i odraslih u gradu Crikvenici i upoznavati gradsku vlast s problemima te predlagati rješenja od interesa za djecu. Čestitamo im i želimo im mnogo uspjeha u djelovanju!

Foto: Grad Crikvenica

Skip to content