Izložba Antona Vrlića 3. lipnja u Gradskoj galeriji Crikvenica
Kategorija:
Novosti

Anton Vrlić rođen je 1957. godine u Splitu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1982. u klasi prof. Raula Goldonija.

Od završetka studija do danas kontinuirano se bavi slikarstvom, a posljednja dva desetljeća osobito istražuje medij stakla, u kojem je ostvario niz zapaženih izložbi i autorskih radova u različitim tehnikama izražavanja. Od 2007. godine zaposlen je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci gdje u zvanju redovitog profesora predaje kolegije Staklo i Slikarstvo na Odsjeku Primijenjenih umjetnosti. Od 2002. godine vanjski je suradnik Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje je nositelj izbornog kolegija Tehnike i umjetnost stakla.

Do sada je izlagao na 68 samostalnih i više od sto pedeset grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Više puta za svoj rad bio je nagrađivan. Godine 2009. izašla mu je monografija, autora Borivoja Popovčaka u izdanju NSK i Knjigre iz Zagreba. Djela mu se nalaze u mnogobrojnim muzejskim, galerijskim i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Skip to content