Izložba Sanje Švrljuga Milić u Gradskoj galeriji Crikvenica
Kategorija:
Novosti

U utorak 31. kolovoza u 20 sati otvara se izložba TROJANSKI KONJ autorice Sanje Švrljuga Milić.Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Branka Arh, ujedno autorica predgovora u katalogu.

Sanja Švrljuga Milić rođena je u Zagrebu 1959. Diplomirala likovnu umjetnost, odsjek grafike na Pedagoškom fakultetu u Rijeci (1985.) u klasi prof. Josipa Butkovića. Godine 1988. stručno se usavršavala na École Nationale Supérieure des Beaux–Arts  u Parizu, u klasi prof. Ricarda Licate.

Izlagala na 38 samostalnih i na brojnim skupnim izložbama (oko 180) u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica Metal Guru-a (umjetničke frakcije Labin Art Express-a) i voditeljica galerije Lamparna. Članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Voditeljica galerije multimedijalnog centra Lamparna i galerije Downtown u Labinu, umjetnička direktorica Bijenala industrijske umjetnosti.

Za likovno djelovanje višestruko nagrađivana: dobitnica nagrade Antun Gustav Matoš na 28. zagrebačkom salonu 1993., Otkupne nagrade Grada Labina na Labinskom uzletu likovnosti 2000. i 2010., nagrade Matija Vlačić na Novim labinskim susretima 2013., nagrade na međunarodnoj izložbi Črno belo u Kranju. Preminula u Rijeci 2015. Radovi iz autoričine ostavštine u posjedu su obitelji Milić.

Skip to content