Kampanja „DND-ovke LOKALKE I DND-ovci LOKALCI“ Šira Tomić, DND Crikvenica

Kampanja započinje s jednom od trenutno „najdugovječnijih“ volonterki. Jednu jedinu, vječno vedru i nasmijanu, ženu s širooookoooom dušom (baš kako i ime joj govori), gospođu Širu Tomić iz Društava „Naša djeca“ Crikvenice.

Gospođa Mubešira  (Šira ) Tomić članica je Društva „Naša djeca“ Crikvenica od 1966. godine, a od 1979. godine pa sve do nedavno njegova je predsjednica, a trenutno počasna predsjednica. Pedeset i pet godina kroz volonterski rad daje nesebičnu ljubav prema svoj djeci kako bi oplemenila i obogatila njihovo slobodno vrijeme s jednim ciljem „Ljubav djeci prije prije svega“.

Priču o Širi bi možda najbolje znao ispričati njen vjerni pomoćnik – mali žuti auto, kojim je “prevažala”  svakojaka čudesa i tako vješto njime upravljala. Kroz šumu se po uskim stazicama provlačila da bi jelove grančice, šišarke, mahovinu i sve materijale potrebne za naše radionice s djecom dovozila. Vozio je njen auto mali poklone za djecu vrtića i škola, u dječju bolnicu, ali i na tržnicu gdje su volonterke DND Crikvenice prodavale rukotvorine. Vozila je u tom malom autu i Sv. Nikolu, koji je toliko velik bio da je jedva u njega stao, to je samo jedna od anegdota vezanih uz Širu sve ove godine.

A što kaže Šira u malom intervjuu o svemu tome, pročitajte na stranici Saveza Društava Naša djeca na slijedećoj poveznici: https://savez-dnd.hr/kampanja-dnd-ovke-lokalke-i-dnd-ovci-lokalci-sira-tomic-dnd-crikvenica/

Skip to content