KUD „Neven“ Selce na LES festivalu zborova u Zagrebu
Kategorija:
Novosti

Pjevački zbor KUD “Neven” iz Selca gostovao je na tradicionalnom LES festivalu zborova u Zagrebu. LES festival, koji je započeo kao okupljanje zagrebačkih zborova, s vremenom je prerastao u mjesto susreta zborova iz cijele Hrvatske. Ove godine, na festivalu su se predstavili zborovi iz Nove Gradiške, Bjelovara, Kutine, Splita, Slunja, Čakovca, Selaca, Zagreba – Botinca, Novog Zagreba i Zagreb – Buzinčice. Organizatori festivala omogućili su sudionicima cjelodnevni boravak u Zagrebu, uključujući obilazak najvažnijih znamenitosti glavnog grada.

Tijekom popodneva održan je sam festival, gdje se pjevački zbor KUD “Neven” iz Selca predstavio s izvornim primorskim pjesmama, pjesmama s primorja i popularnim hitovima s primorskog festivala MIK-a. Voditeljica zbora, Željka Crnić, u ime KUD-a “Neven”, primila je priznanje za sudjelovanje na festivalu. Druženje i nova iskustva uz pjesmu trajala su do kasno popodne.

KUD “Neven” je ovim nastupom započeo niz aktivnosti koje ga očekuju u nadolazećim mjesecima. U svibnju je na rasporedu Festival jagoda, a početak lipnja rezerviran je za Etno Selce. U srpnju će biti domaćin mađarskom gradu Erd. Program za srpanj i kolovoz uključuje četiri koncerta na otvorenom. Također su organizatori smotre zborova i ostalih glazbeno-scenskih udruga s područja.

Dani turizma u Selcu bit će obilježeni i nastupom zbora. Jesen je planirana za gostovanja, a ove godine u planu je posjet i nastup na festivalu u Italiji pod nazivom “Jesen u Toskani”.

 

Foto: KUD „Neven“ Selce

 

Skip to content