Ljeto na Rivijeri Crikvenica
Kategorija:
Novosti

Ljetni su dani na Rivijeri Crikvenici puni različitih aktivnosti. Jutarnje plivanje u kristalno čistom moru, trčanje ili vožnja biciklom po stazama okruženim mediteranskim zelenilom, lješkarenje na pješčanoj plaži, šetnja kroz plavo ili zeleno okruženje, koncerti i izložbe te druge mogućnosti za zabavu i opuštanje – što god odabrali, uživat ćete.

Program u srpnju započinje „regatnim klasikom“ – jedriličarskom regatom krstaša u subotu, 3. srpnja u 12 sati pod nazivom „Selce Open“. Već dvadesetak godina zaredom J.K. „Jadro“ iz Selca ugošćuje svoje prijatelje i sportske rivale na regatnom polju ispred Selca. Isti dan u večernjim satima s početkom u 21:00 sati u centru Crikvenice održat će se prve ovogodišnje Glazbene ljetne večeri, koje će se održavati svaki tjedan tijekom srpnja i kolovoza, a zabava su za sve generacije. Nastupat će mladi talentirani glazbenici, koji će izvoditi svjetski poznate hitove, pjesme domaćih izvođača i evergreene. Ljuljuškanje uz poznate i srcu drage melodije ili pak ples u nešto bržim ritmovima, pjevanje omiljenih hitova nemojte propustiti u srijedu, 5. srpnja u 21:00 sat u Selcu te u subotu, 10. srpnja u 21:00 sati u Crikvenici.

U srijedu, 7. srpnja u Selcu će posjetitelji moći uživati u Večeri ribarske tradicije. Vrijednu ribarsku baštinu i važan dio povijesti pretočili smo u zanimljivo i edukativno događanje na otvorenom. U opuštenoj atmosferi u centru mjesta, iskusne ruke ribara pokazat će vam vještinu ribarenja i pletenja mreža te druge zanimljive „tajne vještine“.

Primorski povjetarac. Šum valova. Miris mora. Glazba u prekrasnoj prirodi… Pozivnica je to za „Melodije s okusom mora“, koje se tradicionalno održavaju u dramaljskoj lučici Pazdehova i na jakovarskoj rivi Mulina tijekom srpnja i kolovoza. Ovaj program nam donosi smirujući i romantični ugođaj u prekrasnom prirodnom okruženju te sjajne glazbene interpretacije vrhunskih vokala. Prva večer održava se u lučici Pazdehova 8. srpnja s početkom u 21:00 sat, a za zabavu je zadužena klapa „Histri“.

Centar zbivanja na Rivijeri Crikvenica u petak, 9. srpnja je Selce, u kojem će se svečano proslaviti 110 godina djelovanja KUD-a „Neven“ uz nastup Limene glazbe Selce i ostala iznenađenja od 20:30 sati. Zbor KUD-a „Neven“ će svoj koncert održati u nedjelju, 11. srpnja od 20:30 sati. Oba programa se održavaju u centru mjesta.

Osim ovih glazbenih programa, za ljubitelje povijesti i umjetnosti svoja vrata su otvorili svi izložbeni prostori. U Muzeju Grada Crikvenice dvije su zanimljive izložbe morske tematike. Prva je izložba „Više od svjetla i soli“ – 200 godina hrvatskih svjetionika te druga izložba „Miće barke“ – brodomaketarstvo Slobodana Cara. Izložbe se mogu razgledati u radno vrijeme svakim danom od 9:00 do 13:00 sati te 18:00 do 22:00 sata. U Jadranovu je otvoren izložbeni postav „Kućica od ribari“ u Uvali Perčin koji se može razgledati svaki dan od 18:00 do 21:00 sati. Gradska galerija Crikvenica ima seriju izložbi tijekom ljetnih mjeseci, a trenutno se može razgledati izložba Bane Milenkovića „Love Plants i Mediteran“ u terminu od 10:00 do 13:00 i 18:00 do 22:00 sata, koja će trajati do 18. srpnja.

Posebnost ovogodišnjeg programa je putujuća izložba „Blago Jadranskog podmorja“, koja se može razgledati do kraja rujna na Gradskom plivalištu Crikvenica u radno vrijeme od 10:00 do 13:00 sati te
17:00 do 22:00 sati. Nudi se ekskluzivna prilika na jednom mjestu vidjeti školjke, puževe, rakove, spužve i koralje iz jadranskog podmorja, većinom prikupljenih upravo iz crikveničkog akvatorija.

Ljeto volimo iz više razloga. Vrijeme je to kada, između ostaloga, dani traju duže, a noći su tople i pune zabavnih sadržaja. Rivijera Crikvenica svojim posjetiteljima nudi i ove sezone pregršt zabave.

X
Skip to content