Maškare 2023.
Kategorija:
Novosti

Ove godine, nakon nestrpljivog iščekivanja, imamo priliku uživati u sedam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja. Sve je to dio nadaleko poznatih crikveničkih maškara koje svoju priču grade na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana. Stoga s veseljem najavljujemo „Maškare 2023.“ u Crikvenici koje će se, u organizaciji TZG Crikvenice održavati od 7. siječnja pa sve do 22. veljače i to u šatoru na Trgu Stjepana Radića.

U najveselije godišnje doba „uklizat“ ćemo dječjim programom na klizalištu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. U subotu, 7. siječnja, nakon što maškare u 14:30 sati preuzmu ključ grada i digne se zastava crikveničkih maškara, u 15:00 sati počinje klizanje pod maskama, a u 16:30 sati predstava na ledu. Vaše najmlađe očekuje pregršt animacije i igre, besplatni najam klizaljki te face painting. Vrijedi dobro zagrijati noge i „naoštriti“ klizaljke jer će najspretniji klizači biti nagrađeni, baš kao i najoriginalnije maske.
U kasnijim popodnevnim satima dobru zabavu potražite u Matkovićima, gdje vas očekuje veselo maškarano druženje.
Svake subote tijekom maškaranoga razdoblja, počevši od 21. siječnja, za dobru zabavu i rasplesanu atmosferu pobrinut će se glazbeni sastavi, a oni su: Grooversi, Fortunal, Koktelsi, Trend, Point i Insula.
Nedjelje, počevši od 22. siječnja, bit će rezervirane za naše najmlađe maske – čajanka, tombola i animacija za djecu dobar su recept kako im uljepšati nedjeljno popodne.
21. siječnja, svi ljubitelji pikada će doći na svoje jer mogu sudjelovati na Maškaranom pikado turniru koji će se održati u šatoru zabave i smijeha na glavnom crikveničkom trgu.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 29. siječnja. Povorke su to koje iz godine u godinu okupljaju preko 3000 sudionika te veliki broj posjetitelja. Na njima sudjeluju brojne grupe s područja Kvarnera, razni gosti iz drugih krajeva, ali i brojne grupe umirovljenika iz Hrvatske i inozemstva. Glazbeni sastavi „Koktelsi“ i „Trend“ pobrinut će se da se rasplešemo u popodnevnim satima.

U subotu, 11. veljače, pridružite se maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva „Strilež“.
Poseban događaj djecu očekuje u srijedu, 15. veljače, u OŠ Zvonka Cara – Čakavsko maškarano zapolne – zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.
Zadnje subote maškaranog razdoblja, očekuje nas jutarnji boćarski turnir u Gornjem kraju, a popodne je rezervirano za maškarano druženje kod istih domaćina (Gornji kraj).
Večernji program na Trgu Stjepana Radića upotpunit će krštenje glavnoga krivca za sve loše u protekloj godini – mesopusta.
Čitanje šentence, kao i spaljivanje mesopusta, održat će se u srijedu, 22. veljače, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, čime završavaju ovogodišnje maškare.
Rivijera Crikvenica priprema posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane te se i ove godine pod nazivom „Vesela maškarana škrinjica“ kriju razni popusti u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. Popis svih sudionika „Vesele maškarane škrinjice“ možete pronaći na letku „Maškare 2023.“ i web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu „Maškare Crikvenica“ kako ne biste propustili vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski.

Skip to content