Mateo Košta novi dječji gradonačelnik

Temeljem odluke gradonačelnika Grada Crikvenice, u studenom ove godine raspisani su izbori za vijećnike Dječjeg Gradskog vijeća Grada Crikvenice.

Izbori su provedeni u dvije osnovne škole s područja grada i na njima je izabrano 9 vijećnika koji su u četvrtak, 9. prosinca, u Crikvenici održali Konstituirajuću sjednicu trećeg Dječjeg Gradskog vijeća Grada Crikvenice na kojoj je za dječjeg gradonačelnika izabran Mateo Košta iz Jadranova, a za predsjednicu Dječjeg Gradskog vijeća izabrana je Lana Uzelac iz Crikvenice.

Izabrana predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća Lana kandidirajući se naglasila je da se želi zalagati za organizaciju božićnog sajma, gdje bi se sav prikupljeni novac donirao najpotrebitijima. Lana želi program nastave učini zanimljivijim kroz više nastave u prirodi i terenske nastave. Nova predsjednica smatra da koševi u dvorištu škole trebaju biti s poklopcem da se spriječi galebove da raznose smeće. Također, Lana je istaknula da će se zalagati da se u našem gradu otvori dječja igraonica.

Novoizabrani dječji gradonačelnik Mateo kandidirajući se za ovu funkciju istaknuo je da će se zalagati za što bolje uvjete treniranja u sportskim klubovima, bolju opremu i dresove s oznaka kluba i Grada Crikvenice. Također, Mateo će se zalagati za obnovu dječjih i sportskih igrališta, a naglasio je i da bi želio više manifestacija i festivala namijenjenih mladima. Novi dječji gradonačelnik istaknuo je da će slušati želje svojih prijatelja i kolega i zajedno s njima se zalagati za bolji život djece u Crikvenici. U tom će imati i podršku Dječjeg gradskog vijeća u koje su, uz dječjeg gradonačelnika Matea i predsjednicu Dječjeg vijeća Lanu, izabrani Nicol Antić,  Petra Gavrić, Ajla Havzija, Luce Mudražija, Paula Ninković, Marija Peričić i Klara Šimić.

Grad Crikvenica je 2016. godine i službeno postao Grad prijatelj djece koji je konstituiranjem trećeg Dječjeg Gradskog vijeća potvrdio taj status. Na to je, čestitajući svim članovima Dječjeg Gradskog vijeća, predsjednici Dječjeg vijeća i dječjem gradonačelniku, istaknula voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća i nova predsjednica Društva Naša djeca Crikvenica Branka Cvija. Voditeljica Dječjeg Gradskog vijeća pozvala je sve dječje vijećnike  na davanje prijedloga i ideja te da budu aktivni dionici planiranja razvoja grada Crikvenice, posebice kad su u pitanju potrebe djece.

Čestitke na izboru i podršku u budućem radu članovima Dječjeg Gradskog vijeća uputila je i pročelnica Citković.

 – Sigurna sam da će prijedlozi i ideje koje će stizati od članova Dječjeg Gradskog vijeća uvelike pomoći da naš grad krojimo po mjeri naše djece te da će novoizabrani vijećnici zastupati interese sve djece, male, manje i velike i na taj način utjecati na budućnost našeg grada – poručila je pročelnica.

Dječje Gradsko vijeće Grada Crikvenice predstavničko je tijelo djece s područja grada osnovano s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu grada Crikvenice. Ono djeci osigurava slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta življenja u gradu Crikvenici. Također, upoznavat će gradsku vlast s problemima i predlagati rješenja od interesa za djecu.

Skip to content