Maturanti gimnazije u Crikvenici posjetili Gradsku upravu
Kategorija:
Novosti

Grad Crikvenica već dvije godine aktivno je uključen u projekt „Grad za mlade“.

Osnovna ideja uključenja u ovaj projekt bila je želja da što veći broj mladih ljudi uključimo u proces donošenja odluka. Jedna od aktivnosti provodila se i jučer, kada su učenici 4. razreda opće gimnazije Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice, u pratnji profesora povijesti, Ivana Trošelja, posjetili Gradsku upravu Grada Crikvenice. Učenike su dočekali službenici Grada Crikvenice te su ih proveli kroz urede.

Zamjenica gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović, našim maturantima je isprezentirala rad i funkcioniranje Grada Crikvenice, kao tijela jedinice lokalne samouprave.

Pročelnice Jasminka Citković i Vjekoslava Glavan predstavile su dva temeljna akta Grada Crikvenice- Proračun i Prostorni plan.

Učenici su potom imali priliku posjetiti Gradsku vijećnicu, gdje su se upoznali s različitim aspektima procesa donošenja odluka. S obzirom da je u tijeku priprema odluke o savjetima mladih i raspisivanje javnog poziva, iskoristili smo ovaj posjet gradskoj upravi na način da su mogli aktivno predlagati i sudjelovati u izradi Odluke o osnivanju Savjeta mladih. Ovu važnu odluku će učenici samostalno doraditi i zatim je uputiti gradskim službama na daljnju proceduru. Nadamo se da smo ih na ovaj način zainteresirali za aktivno uključenje u procese donošenja odluka te da će ovakvi susreti postati praksa, kao i da ćemo potaknuti mlade da se čim više uključuju u razne udruge, kao i osnivanje novih udruga, te različite oblike djelovanja u zajednici.

Nakon posjeta Gradskoj vijećnici, učenici su se uputili u Gradsku knjižnicu, gdje su imali priliku posjetiti poseban kutak namijenjen mladima. Djelatnice knjižnice srdačno su ih dočekale i pozvale da slobodno izraze svoje prijedloge za moguća gostovanja i druge aktivnosti u knjižnici, putem e-pošte, preko Facebooka ili osobno.

Ovaj posjet Gradskoj vijećnici i Gradskoj knjižnici pružio je učenicima priliku da se upoznaju s radom tijela jedinice lokalne samouprave te priliku da aktivno sudjeluju u obogaćivanju lokalne zajednice.

Foto: Arhiva

Skip to content