Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo Gradu Crikvenici 115.400,00 eura za projekt Kačjak
Kategorija:
Novosti

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo je Gradu Crikvenici 115.400,00 eura za projekt Uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak, usklađen sa strateškim dokumentima svih razina.

Potpora Ministarstva ujedno je i prepoznavanje značaja ulaganja u pomorsko dobro i plažne prostore crikveničke rivijere.

Ukupna investicija iznosi čak 1,1 milijun eura te se planira realizirati kroz tri godine. Obuhvaća rekonstrukciju i obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju uređenja (sanacije) pomorskoga dobra na dijelu obalnoga područja na poluotoku Kačjaku, čime se povećava sigurnost i dostupnost pomorskoga dobra njegovim korisnicima. Ovogodišnji radovi obuhvaćaju obnovu postojećih uz formiranje novih armiranobetonskih površina te izvedbu stepenica i rampe za ulaz u more/izlaz iz mora.

Odavno su plaže i pomorsko dobro prepoznati kao glavni gospodarski resursi i turistička infrastruktura u koju treba kontinuirano ulagati. Upravo je područje poluotoka Kačjaka jedno od popularnijih i posjetiteljima opterećenijih područja kao područje koje  zbog svoje površine i prirodne ljepote i raznolikosti ima veliki potencijal.

Projekt je usklađen i s europskim zelenim planom kojim se nastoji formirati financijski i ekološki održiva infrastruktura s elementima gospodarske konkurentnosti.

Skip to content