Najava adventskih događanja 18.-24.12.2023.
Kategorija:
Novosti

Zakoračili smo u treći tjedan bogatog adventskog programa u Crikvenici – crikveničke božićne bajke uz more!

Iza nas je pregršt sadržaja, od raznih kreativnih i edukativnih radionica, predstava, priredbi, glazbenih gostiju…

Ali, do kraja prosinca očekuje nas još mnogo uzbudljivosti!

Večeras ne propustite sa svojim mališanima posjetiti dvoranu Zora u 17 sati i pogledati predstavu za djecu „TAJNA BOŽIĆNE NOĆI“.

Geograf na planini Robert Lončarić pripremio je predavanje u Staroj školi Selce s početkom u 18 sati uz glazbene goste KUD Neven Selce.

Sutra se u Gradskoj knjižnici Crikvenica s početkom u 18 sati obilježava 15 godina prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu. Istoga dana održati će se i humanitarna akcija Pružimo ruku, u sklopu koje će se časopis prodavati na više lokacija od 9 do 13 sati u Crikvenici uz pomoć učenika Srednje škole dr. Antuna Barca.

Srijeda je rezervirana za Znanstveno popodne u knjižnici u 18 sati i predavanje psihologinje Jasminke Juretić pod nazivom „Sve što želim za blagdane je…“. „Prosinac je mjesec u potpunosti obilježen onime što nazivamo blagdansko raspoloženje, blagdanski đir ili onako kako to sve češće čujemo da se govori – “holiday season”. Čini se (samo se čini) da je svima oko nas super, da svi uživaju i da su svi jedva dočekali ovo razdoblje u godini. No, je li to baš tako? Znamo da nije. Iako o tome možda nedovoljno govorimo. Blagdani su za neke osobe možda i najgori dio godine. Ili su barem jedno od najstresnijih razdoblja. Što je za tebe ovo razdoblje u godini? Kakvi su običaji koje ti i tvoji bližnji njegujete i poštujete? Što kada ti se ništa od toga ne da? Kako da preživiš razdoblje u kojem je jak pritisak da sve mora biti veselo i vedro? Ovim predavanjem želimo potaknuti razgovor i o onim manje poželjnim, manje vidljivim ili malo tamnijim stranama pritiska tijekom blagdanskog razdoblja te pružiti neke od smjernica koje mogu pomoći kako što bolje funkcionirati u ovom razdoblju godine.“ – istaknula je psihologinja i doktorica znanosti Jasmnika Juretić.

U isto vrijeme Gradski zbor Raspjevani slavuji raspjevati će posjetitelje dvorane Zora.

U četvrtak u 17 sati ne zaboravite posjetiti osnovnu školu Vladimira Nazora i pogledati predstavu „BOŽIĆNI SAN“ koju su učenici vrijedno i marljivo uvježbavali.

Petak, 22. prosinca rezerviran je za božićni koncert i Advent u Dramlju, a nakon toga prošetajte do Preradovićeve gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti grupa Venus.

Subotnje jutro, 23. prosinca mališani će moći provesti na prigodnoj božićnoj radionici u Gradskoj galeriji ili se pak družiti i fotografirati s Djedom božićnjakom u kavani Inter od 12 sati.

Posebno izdvajamo subotu navečer, kada će dobra zabava biti zagarantirana jer će gosti Preradovićeve biti Neno Belan & Fiumens!

Badnjak provedite u jednome od naša četiri mjesta (Selce, Dramalj, Crikvenica ili Jadranovo) gdje će biti Ribi za seh! – pripremili smo i ove godine tradicionalno druženje uz podjelu ribica, a od 12 sati u Preradovićevoj zasvirati će sastav Allegro.

Sve detalje bogatog programa Adventa u Crikvenici saznajte na www.adventcrikvenica.hr. Za aktualne novosti zapratite Advent Crikvenica i na društvenim profilima.

Adventski duh se širi, a zajedno stvaramo čaroliju blagdanskog razdoblja! #AdventCrikvenica #KreativneRadionice #BlagdanskaČarolija

Skip to content