Najboljim sportašima u 2021. godini s područja Grada Crikvenice dodijeljena priznanja
Kategorija:
Novosti

Sinoć su u dvorani „Zora“ u Crikvenici svečano proglašeni najbolji sportaši s područja grada Crikvenice za 2021. godinu.

Na svečanosti su dodijeljena i posebna priznanja „Sportski ponos Grada Crikvenice“ slijedećim dobitnicima: jedriličari Robert Jurinčić, Ursula Balas, Nika Manestar i Carla De Carina (JD “Val”), boćari Vjekoslav Matetić, Karlo Šaban, Marino Milićević, Lovro Šipek, Filip Klarić i Žarko Jerčinović, Krešimir Kozlevčar, rukometaši Oliver Lušić, Dragan Todorović i Matija Car, sportski ribolovci Siniša i Ivana Budisavljević te Klara Šimić i Ira Đerić Hasanac, članice Plesnog kluba “Dance Queen”. Priznanje SPORTSKI PONOS GRADA CRIKVENICE, uručuje se od 2019. godine, za sve sportaše klubova sa područja Grada Crikvenice, koji su svojim trudom, zalaganjem i uspjesima došli do nastupa na Europskim ili Svjetskim prvenstvima.

Nagrade sportašima, trenerima, voditeljima i sportskim djelatnicima  uz gradske dužnosnike i čelnike, uručili su članovi Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća i Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu.

U glazbenom dijelu nastupili vokalna skupina “Raspjevani slavuji”, Male mažoretkinje i folklorna skupina KUD-a “Vatroslav Lisinski”.

Najbolji sportaši Grada Crikvenice u 2021. godini:

– najbolja sportašica : URSULA BALAS (JD “Val”)
– najbolji sportaš: KARLO ŠABAN (BK “Sveti Jakov”)
– najbolja ekipa: seniorke Športskog ribolovnog kluba “OSLIĆ” (Mirjana Pobor i Dijana Lukšić)
– najbolja momčad: seniori Nogometnog kluba “CRIKVENICA”
– najbolji trener: VJEKOSLAV MATETIĆ (BK “Sveti Jakov”)
– najbolji sportski djelatnik: MARKO PRPIĆ (NK “Crikvenica”)
– posebno priznanje: REŠAD MUJKANOVIĆ ( Osnovna škola Zvonka Cara)
– najbolja sportašica juniorskog uzrasta: CARLA DE CARINA (JD “Val”)
 najbolji sportaš juniorskog uzrasta: LOVRO ŠIPEK (BK “Sveti Jakov”)
– najbolja ženska juniorska ekipa: juniorke Ženskog odbojkaškog kluba “Crikvenica”
– najbolja juniorska momčad: juniori Boćarskog kluba “Sveti Jakov”
 najbolja sportašica kadetskog uzrasta: TARA ŠKILJAN (Šahovski klub “Crikvenica”)
– najbolji sportaš kadetskog uzrasta: IVANO SUNDAĆ (Šahovski klub “Crikvenica”)
– najbolja kadetska ekipa: IRA ĐERIĆ HASANAC i KLARA ŠIMIĆ (Plesni klub “Dance Queen”)
– najbolja mješovita ekipa kadetskog uzrasta: šahisti ŠAHOVSKI KLUB “CRIKVENICA”
 najbolji sportaš pionirskog uzrasta: BORNA MOHAČ (JD “Val”)
– najbolja sportašica pionirskog uzrasta: LAURA ČUGALJ (JD “Val”)
– najbolja ženska pionirska ekipa: košarkašice Ženskog košarkaškog kluba ARX
– najbolja mješovita pionirska ekipa: jedriličari Jedrilićarskog društva “Val”
– najbolja momčad osnovnoškolskog sporta: šahovska ekipa OŠ Zvonka Cara
– najbolja ženska ekipa osnovnoškolskog sporta: ekipa plesni show OŠ Zvonka Cara
– najbolja srednjoškolska ekipa: šahovska ekipa (djevojke) SŠ dr. Antuna Barca

Posebna priznanja sportašima sportašima koji nastupaju za klubove izvan područja Grada Crikvenice dobili su: Sara Spoja Milat (Klub za sinkronizirano plivanje “Aqua Maris”) te Dina Jurić i Sara Peričić (Plesni klub “Fiume”).

„Čestitam, prije svega, Vama – sportašicama i sportašima, potom Vašim roditeljima, koji Vam pružaju bezrezervnu podršku u svim lijepim i ponekad zbog lošijeg rezultata – manje lijepim trenucima.

Čestitam svim trenerima i rukovodstvima klubova bez čije predanosti i angažiranosti ni rezultati ne bi bili ovakvi!

Pogotovo me vesele izvrsni rezultati koji dolaze iz školskog sporta, jer iz te baze gdje se uči sport i sportsko ponašanje na terenu dolaze kasnije vrhunski rezultati te raduje dobra suradnja klupskih trenera i škola.

Sportske udruge okupljaju veliki broj mladih ljudi koji na taj način mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme i s pravom držim da je sport jedan od jako dobrih načina promocije pojedinog grada i svjedoci smo toga da se sve ono što pružamo svojim sportašima vraća kao lijep glas o Crikvenici i Crikveničanima. 

Kada govorimo o proteklih pet godina, od infrastrukturnih projekata posebno je važna izgradnja vrijedne sportske dvorane Osnovne škole Zvonka Cara koja je omogućila mališanima održavanje tjelesnog odgoja u svojoj dvorani, no i dala priliku za treniranje i rasterećenje Gradske sportske dvorane svim sportašima i sportašicama. Nadalje, Gornji Kraj (Crikvenica istok) dobio je poslovno-sportsko-kulturni centar u kojem je smješteno reprezentativno boćalište s 4 staze za sve boćare sa područja grada Crikvenice, ali isto tako i za odigravanje raznih natjecanja. U planu je i realizacija izgradnje bazena kako bi i naši vaterpolisti imali uvjete za treniranje na području našeg grada, a to definitivno i zaslužuju. Uređene su prostorije kao i okoliš prostora boćarskog kluba „Sv. Jakov“ u Jadranovu, dok je značajan financijski iznos izdvojen za uređenje tribina, svlačionica i sjedalica nogometnog stadiona NK Crikvenica. U krupnim projektima sportskog tipa planira se i skora izgradnja kuglane u Dramlju, ali to nije i jedina takva investicija.

Uvjetima koje Vam iz godine u godinu nastojimo omogućiti, vjerujem da smo i mi jednim dijelom pridonijeli ovim sjajnim rezultatima. Uvijek nastojimo izići u susret svim Vašim potrebama i podržati Vas. Bilo dodjelom sportskih stipendija, financiranjem redovne djelatnosti, natjecanjima i podrškom za sve ostale potrebe koje se jave tijekom godine.“ Istaknuo je gradonačelnik Rukavina.

GALERIJA:

 

 

Skip to content