Nakon dodatnih ispitivanja, more izvrsne kvalitete
Kategorija:
Novosti

Crikvenica se ponosi kilometrima predivnih plažnih prostora na području sva četiri naselja – Jadranova, Dramlja, Selca i Crikvenice. Osim uređenja postojećih plaža, uređuju se i nove plaže, a jedna od njih je i plaža Grabrova koja je pravi hit ovoga ljeta.

Osim predivne tirkizne boje mora, izrazite kvalitete i čistoće, posebnu čar ovoj plaži daje i ljuljačka koja je neizostavni dio fotografija svih posjetitelja. Projektiraju se i nove plaže, a mnoge plaže su i tematizirane što osobito veseli vlasnike kućnih ljubimaca, jer i oni imaju svoje plaže na području grada.

S obzirom na važnost koju plaže predstavljaju za svaku turističku destinaciju pa tako i za Crikvenicu koja slovi za turistički biser ovog dijela Jadrana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo kontinuirano provodi testiranje mora u sezoni kako bi u svakom trenutku imali valjane informacije o kakvoći mora.

Tako se testiranja provode svaka dva tjedna, na gotovo 30 točaka od Jadranova do Selca (uvale Slana) te su rezultati dostupni na Internet stranici:https://vrtlac.izor.hr/ords/kakvoca/kakvoca

Nakon medijskih napisa i prijava građana s terena, napravljeno je i izvanredno testiranje kako bi se dodatno ispitala kvalitetna mora te su dobiveni rezultati prema kojima je na svim testiranim lokacijama more izvrsne kvalitete i nema potrebe za brigom. Zaista se velika briga vodi i pažnja posvećuje upravo čistoći i kvaliteti mora, koje je jedno od bitnijih aduta svakog turističkog mjesta.

Izvanredno, ujedno i posljednje provedeno uzorkovanje, provedeno je u petak 20. kolovoza ne četiri lokacije za koje su dobivene prijave građana o onečišćenju. Rezultati za navedeno testiranje pristigli su u nedjelju u večernjim satima, a uzorci su uzeti na četiri lokacije – Novi Vinodolski, Bribirska obala; Crikvenica, Hotel Amabilis – plaža; Crikvenica, Lanterna – plaža te Crikvenica, Kačjak – istok – betonirani plato. Na sve četiri lokacije kakvoća mora ocijenjena je kao izvrsna!

Ponosni smo na turističku statistiku ove sezone. Sezona je uistinu odlična i u Crikvenici se i dalje traži krevet više. Vjerujemo da je razlog toga i iznimno dobra epidemiološka situacija na području grada, ali i cijele županije. Pridržavajući se mjera i apelirajući na isto i za posjetitelje, još uvijek smo u zelenoj zoni te smo sretni da smo i uz veliki broj turista uspjeli održati situaciju i ostati sigurno turističko odredište.

 

 

 

 

Skip to content