Neispričane ljetne priče Rivijere Crikvenice vas čekaju
Kategorija:
Novosti

Rivijera Crikvenica je i ovo ljeto vaš najbolji prijatelj. Nudi vam dane i noći pune sadržaja koji su u srpnju i kolovozu ujedinjeni nazivom „Crikvenica Summer Showtime“. „Showtime“ pruža mogućnost zabave baš za svakoga – za ljubitelje glazbe, plesa, filma, gastronomije, tradicije… Naša četiri mjesta, Crikvenicu, Selce, Dramalj i Jadranovo, pretvara u predivne, nesvakidašnje pozornice na otvorenome.

Pet velikih, značajnih manifestacija, ostavile su trag, stekle obožavatelje i zato ih zovemo događanja s potpisom. Iza nas su već dva događanja od pet – „(Sr)etno Selce“ i „CrikvArt“, koja su i ove godine oduševila sve prisutne. Slijede nam „Dani turizma“ u Selcu (3. i 4.8.), koji će se proslaviti festivalskom i gastro ponudom za svačiji ukus. S nestrpljenjem očekujemo najstariji plivački maraton na Jadranu, koji se tradicijski održava 15.8. – Šilo-Crikvenica – a koji se nakon dvije godine napokon pliva bez ograničenja broja sudionika.

Priču o događanjima s potpisom zaokružuje jedna od najstarijih manifestacija na području Crikvenice – „Ribarski tjedan“ (27.8 – 3.9.) i to kroz razna gastro, tradicijska i festivalska događanja.
Osim navedenih manifestacija, svakoga se dana u tjednu u jednom (ili dva) od četiriju mjesta na Rivijeri Crikvenici održavaju manja zabavna događanja tijekom srpnja i kolovoza. Ona omogućuju domaćima i gostima da na slikovitim lokacijama naše rivijere uživaju u različitim glazbeno-scenskim nastupima, filmskim projekcijama, u tradiciji i rapsodiji autohtonih okusa i mirisa.

Ponedjeljak je rezerviran za „Glazbene ljetne večeri“ u Crikvenici, a utorak za istu manifestaciju u Selcu. Srijedom se divimo tradiciji crikveničke rivijere na „Večerima ribarske tradicije“ u Crikvenici i Selcu. Ribari predstavljaju vještine i znanja svojega zanata, s ponosom otkrivaju svoje male tajne. Opuštenu, romantičnu i nesvakidašnju atmosferu u društvu izvrsnih glazbenika donose nam „Melodije s okusom mora“ u Jadranovu i Dramlju četvrtkom, kao i „Primorske noći“ u centru Crikvenice. Tamo nas očekuje glazbeni program i sajamska ponuda autohtonih proizvoda.  Petak je rezerviran za kino na otvorenome – „Open air cinema“. Kada dolazite u ovo kino, ne brinite o frizuri, odjeći ili o kašnjenju. Projekcija filma „West side story“ je iza nas, a redom slijede: „King Richard“, „Death on the Nile“, „Uncharted“, „Free guy“.

Subotom ćemo se zabavljati uz „Tribute nights“ – poznati evergreeni vraćaju nas u prošlost popularnim disko hitovima sedamdesetih. Nedjeljom nas u centru Crikvenice oduševljava „Summer dance“ (dance show). Uživamo uz profesionalne plesače i njihove vješte plesne pokrete, ali to ne znači da ne možemo skinuti prašinu sa svojih plesnih cipela i pridružiti im se, zar ne?

„Crikvenica Summer Showtime“ ima još puuunooo neispričanih ljetnih priča za vas. Čekamo vas na vašoj i našoj rivijeri zabave.

Skip to content