Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023.
Kategorija:
Novosti

Ovogodišnje izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023” obilježava desetu godišnjicu održavanja i u slavljeničkom duhu traje 10 dana i to od 19. do 28. svibnja 2023. te se vozi u tri etape.  

Radi se o prvom reliju isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe te jedini na svijetu tog tipa. Reli se održava uzastopce od 2014. godine, međunarodnog je karaktera, a cilj mu je suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta u cilju promocije e-mobilnosti, zelenih tehnologija, obnovljivih izvora energije, ekologije, hrvatske izvrsnosti te prirodnih ljepota. Sudionici ovog relija većinom su stranci, i to iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Velike Britanije, koji će ukupno proći relaciju od 1.250 km panoramsklim cestama Lijepe naše kroz 7 županija te pritom uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama, nacionalnim parkovima i ostalim zanimljivostima koje nudi Hrvatska.

Prva etapa vozit će se Istrom, u drugoj etapi vozila kreću iz Rovinja u Split, ali se pri tome zaustavljaju u Crikvenici, dok je treća etapa na zadarskom području. U Crikvenici se vozila očekuju u ponedjeljak, 22. svibnja oko 13:00 sati. Kreću se iz pravca riječkog područja te u Crikvenici prolaze Jadranskom magistralom preko vijadukta i kroz Zidarsku, Kotorsku i Vinodolsku ulicu dolaze u centar. Nastavljaju prolazak preko Trga Stjepana Radića, a zaustaviti će se ispred hotela Miramare, gdje će biti glavno okupljanje, program i druženje.

„Izrazito smo zadovoljni biti dijelom ovoga projekta. Po prvi puta imat ćemo priliku u našem gradu ugostiti ovu jedinstvenu e-luxury turu, koja već desetu godinu zaredom uspješno spaja e-mobility i turizam pa je postala prepoznatljiv brand diljem Europe te Hrvatsku promovira kao e-mobility friendly turističku destinaciju. Projekt je sjajan primjer koji promiče održivi turizam, te je iz tog razloga prepoznat od strane gradova i općina te turističkih zajednica, kojima prolaze.“ ističe zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Zahvaljujući povoljnom položaju, prirodnoj raznolikosti, zdravoj i blagoj klimi koja većinu godine pruža brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom te pratećoj infrastrukturi, Rivijera Crikvenica već je desetljećima omiljeno odredište svih generacija sportaša i rekreativaca, zaljubljenika u zdrav i aktivan život te osoba koje žele uživati u svim blagodatima ove poznate destinacije zdravlja. Vjerujem da će se svi sudionici relija osjećati ugodno i dobrodošlo na našoj rivijeri sporta i zdravlja te da će se rado vratiti s obiteljima i prijateljima.“ poručuje Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Program u Crikvenici – 22. svibnja:

  • Oko 12:45   Dolazak električnih vozila sati po ruti Zidarska – Kotorska – Vinodolska – Frankopanska – skretanje kod autobusnog kolodvora i Ul. Ivana Skomerže, preko Trga Stjepana Radića prema hotelu Miramare
  • 12:45 – 13:00 Električna vozila se raspoređuju ispred hotela Miramare, zatvara se promet Stossmayerovim šetalištem do 15:00 sati
  • 13:00 – 14:00 – Fotografiranje vozila i druženje sa sudionicima relija

Nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti najbolja električna vozila te ih razgledati iz blizine. Rivijera zdravlja Vas očekuje!

Više informacija o samome reliju na www.nikolateslaevrally.com.hr

Skip to content