Obilježen Dječji tjedan u Crikvenici
Kategorija:
Novosti

Iza nas je realizirana manifestacija Dječjeg tjedna koji je trajao od 5. do 11. listopada 2020. godine.

Dječji tjedan realizirali su Dječji vrtić Radost s bogatim programom u krugu svog objekta kako matičnog tako i područnih odjeljenja Jadranova, Dramlja, Crikvenice i Selca kao i osnovne škole Zvonka Cara i Vladimira Nazora te Centar Izvor Selce. Obilježen je Međunarodni dan djeteta 05.10.2020. te Međunarodni dan djevojčica 11.10.2020. godine.

Likovni stručnjaci zajedno s djecom oslikali su prostore u krugu svojih objekata tehnikom murala u čemu su svi uživali. Gledali su se filmovi Kiki festivala koji im je omogućilo Društvo Naša djeca Zaboka i Krapine. Pisale su se poruke djece odraslima gdje je naglasak stavljen na obljetnicu Saveza Društava Naša djeca, prava i obveze djece i odraslih. Pored zajedničkog programa svaki sudionik imao je svoj program koji je uspješno realiziran.

DND Grada Crikvenice za ovu manifestaciju nagradilo je sudionike Dječjeg tjedna u jubilarnoj 2020-toj godini kroz materijal za potrebe likovnog stvaralaštva tehnike murala (vrtić, osnovne škole i centar Izvor Selce). Nagrađeni su svi učitelji razredne nastave, voditelji i ostali suradnici (učiteljskim priborom), a vrtić je nagrađen majicama s natpisom „70 godina s vama“. DND Grada Crikvenice svečano je obilježilo 70-tu obljetnicu postojanja Saveza DND RH, zajedno s Gradom, vrtićem, osnovnim školama i Centrom Izvor Selce i njihovom djecom poludnevnog boravka.

Za napomenuti je da se Dječji vrtić Radost uključio u testiranje multimedijalnog priručnika za odgajatelje i nastavnike. Uključena su 4 odgajatelja iz skupine Sunašca, Tići i Smješkići. Radi se o skupini djece prije polaska u školu, a program je obogaćen ranim učenjem engleskog jezika. Ukupno je upisano 26-tero djece a odgajateljice su Ana Debelić i Stella Stojčić. Također su uključene i Branka Cvija i Danijela Car – Moha s grupom Tići i Smješkići.

Dječji Vrtić Radost, grupa Sunašca pripremili su glazbeno scenski program pod nazivom „Sve štima kad ljubavi za djecu ima“ koji su izveli za djecu matičnog objekta. Bilo je vrlo zgodno, osmišljeno u obliku kviza o dječjim pravima. Smotra dječjeg stvaralaštva će se održati ukoliko uvjeti oko Covida-19 dozvole barem u on-line obliku. Skupina Tići i Smješkići pripremaju brošuru o dječjim pravima, koju će uskoro predstaviti na radost svih nas.

GALERIJA

Skip to content