Obnovljeni vrtić u Dramlju dočekao svoje mališane
Kategorija:
Novosti

Završeni su radovi na dogradnji i adaptaciji područnog vrtića u Dramlju te su mališana danas krenuli u svoj novi/stari vrtić.

Projektom je dograđen objekt jaslica uz postojeću zgradu unutar koje se nalaze područni vrtić i područna škola Vladimira Nazora, dograđen je objekt sa pomoćnim prostorima za osnovnu školu te su adaptirani postojeći prostori vrtića. Jaslice imaju dnevni boravak, prostoriju za njegu djece, garderobu, sanitarije za djecu i osoblje, kuhinju i zbornicu.

U adaptaciju i dogradnju područne škole i vrtića u Dramlju uložena su 4,2 milijuna kuna. Ono što najviše veseli i što je bilo potrebno je da je investicija omogućila otvaranje jasličke grupe u Dramlju, jedinom mjestu na području grada koja do sada nije imala jaslice. U dograđenom prostoru vrtića smješten je dnevni boravak za djecu jasličke dobi sa garderobom, sanitarijama i prostorom za njegu djece; kuhinja, skladište kuhinje, zbornica, strojarnica, sanitarije vrtićke skupine i sanitarije osoblja, hodnik i ograđeno dvorište opremljeno igralima i gumenom podlogom.

Ponosna sam što mogu reći da smo ovim objektom zapravo završili ciklus ulaganja u postojeće odgojno-obrazovne objekte na području grada koji je započeo još davne 2007. godine ulaganjem u područnu školu i vrtić u Selcu. Ciklus je nastavljen rekonstrukcijom, možda bolje rečeno izgradnjom škole i vrtića u Jadranovu, potom je energetski obnovljen matični objekt Dječjeg vrtića Radost te je uređeno i dvorište vrtića. Energetski su obnovljene i obje matične osnovne škole – Osnovna škola Zvonka Cara i Osnovna škola Vladimira Nazora te je zadnji projekt upravo bio adaptacija i dogradnja vrtića i škole u Dramlju.

Ono što moram reći je da potreba za novim kapacitetima još uvijek postoji te nas stoga očekuje gradnja novog vrtića u Gornjem kraju. Svi ovi projekti su samo potvrda da Crikvenica uistinu jest Grad prijatelj djece i da se posebna pažnja posvećuje našim najmlađima. I dalje ćemo biti oslonac djeci i mladima u njihovom odrastanju, obrazovanju te im pružiti veliki broj mogućnosti provođenja slobodnog vremena, kazala je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

 

Skip to content