Održan 2. Međunarodni kongres Terme Selce
Kategorija:
Novosti

Proteklog je petka u hotelu Katarina u Selcu, na crikveničkoj rivijeri zdravlja održan 2. Međunarodni kongres Terme Selce na temu zdravlja djelatnika u kompanijama pod nazivom „Korporativni wellbeing: godina poslije“, u organizaciji Poliklinike Terme Selce.

Pokrovitelji kongresa bili su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HTZ, AMCHAM, Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

Kongres je bio platforma za razvoj rasprave o tome kako poboljšati kulturu zdravlja i dobrobiti u tvrtkama kroz najbolju praksu, edukaciju, re-edukaciju, preventivne zdravstvene i wellness programe uključujući digitalne alate, s ciljem povećanja učinkovitosti i produktivnosti, ravnoteže između poslovnog i privatnog života, a ponajviše „Radost života i rada“  kako je istakla inicijatorica kongresa prim. Vlasta Brozičević, dr. med., spec. Fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije.

Preko 20 stručnjaka podijelilo je u 4 panela najbolje prakse o mentalnom zdravlju, fizičkom zdravlju, zdravoj prehrani i radosti života i rada. Značajan dio kongresa bila je radionica o digitalnom preopterećenju u novim uvjetima rada, koju je vodila predstavnica Europskog parlamenta mr. sc. Barbara Beroš.

Zaključno, stručnjaci s kongresa kreirati će Selce Memorandum 2023., koji će sadržavati preporuke za djelatnike i poslodavce, s fokusom na UN Agendu SDG 2030.

Foto: Poliklinika Terme Selce

 

Skip to content