Održan drugi poetsko-glazbeni susret EGLEN OD FAJDE
Kategorija:
Novosti

U nedjelju, 26. studenog 2023. g. uvodnom baladom “Lijepo je doći u svoju čaršiju” i recitalom “Jezik naš bosanski” autora Denisa Beganovića otvoren je drugi poetsko-glazbeni susret EGLEN OD FAJDE (koristan razgovor) u dvorani Zora u Crikvenici.

Organizator programa, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Grada Crikvenice u svom izlaganju pozdravio je sve nazočne te poželio najiskreniju dobrodošlicu na drugi poetsko-glazbeni susret EGLEN OD FAJDE.

„Pored simbolike ovog programa kojeg organiziram povodom praznika naše domovine Dana državnosti te ga ovim putem i čestitam svima onima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu, mi zapravo slavimo još jedan veliki jubilej, a to je 20 godina nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je Beganović.

Poslije organizatora obratila se dopredsjednica Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske Almira Raimović, a potom je uslijedilo i obraćanje gradonačelnika Grada Crikvenice, Damira Rukavine:

“Drage moje prijateljice i prijatelji, veliko mi je zadovoljstvo da vas mogu pozdraviti, ja bi to rekao tradicionalno, ovo je drugi po redu EGLEN OD FAJDE, ali osma po redu večer bošnjačke kulture u Gradu Crikvenici i mislim da nisam ni na jednu falio pa bi bilo u redu da zaslužim, ne plaketu, nju očekujem za 10 godina, već jednu pjesmu po mojoj želji koju će otpjevati prijateljica Sinanović. Sevdalinke su moja velika ljubav i jako ih volim i nisu one samo tako zaštićeno kulturno dobro. Malo sam se informirao, sevdalinke jako visoko kotiraju u svjetskom vrhu i imaju i zašto jer one toliko ispunjavaju srce i opuštaju ljude da malo koje kulturno dobro to može napraviti. Evo ja se nadam da ću dočekati 10. godišnjicu. Otvaram ovu večer sa velikim zadovoljstvom.“

Na susretu su nazočili i mnogobrojni društveno-politički predstavnici.

U poetsko-glazbenom djelu večeri predstavilo se 8 književnika, 5 solista, jedan zbor te ansambl Šadrvan. Prvi se predstavio književnik Damir Maras iz Liča, a kasnije su mu se tijekom hodograma pridružili i ostali književnici: Ljiljana Lipovac iz Zagreba, Anđa Jotanović iz Rijeke, članice udruženja “Riječi sa Une” iz Bihaća, Dika Bejdić, Gorica Bukić i Dilista Hadžimulić Međedović te Suada Kučlar iz Novog Sada.

U glazbenom dijelu večeri predstavili su se voditelji sekcija KUD-a Sevdah Rijeka, Banjalučani Ahmet Kozaragić i Miroslav Mamuza iz Rijeke te solistice Ana Marija Žilić iz Crikvenice i Emina Sinanović iz Vranduka kod Zenice kao i mali dječji zbor Osnovne škole Zvonka Cara.

U drugom dijelu poetsko-glazbenog susreta EGLEN OD FAJDE premijerno se crikveničkoj publici predstavio ansambl Šadrvan iz Rijeke koji ima veliki broj nastupa u svom dugogodišnjem radu. Voditelj ansambla je Zemir Delić.

Voditeljica programa bila je Sedžida Beganović-Isaković.

Foto: Denis Beganović

GALERIJA:

Skip to content