Održan tečaj Junior-spasilac
Kategorija:
Novosti

GDCK Crikvenica organiziralo je drugi ovogodišnji tečaj Junior-spasilac za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola. Tečaj je održan u hotelu Katarina u periodu 2.-4. listopada 2023. godine i provodi se u okviru projekta «Sigurnost na vodi» Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Na tečaju je sudjelovalo 11 učenika osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara, koji su tijekom trodnevnog seminara svladali slijedeće vještine:

  1. vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokovi, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja sa i bez opreme),

2.vještine izvan vode (čvorovi, komunikacija s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom)

  1. osnove pružanja prve pomoći (postupci održavanja života, postavljanje u bočni položaj, poziv u pomoć, pružanje prve pomoći kod rana i lomova).

Tečaj su provodili  edukatori –  Ivan Uravić, koordinator Spasilačke službe iz Društva CK PGŽ, te volonterka i članica Interventnig tima DCK PGŽ Maja Gretić.

Diplomu «Junior spasilac» zaslužili su učenici: Luka Tomić, Marko Domić, Marija Krmpotić, Tea Lisko, Doria Pajan,

Paola Mikošić (OŠ Vladimira Nazora), Lana Rogać, Toni Jadro, Ariana Baretić, Marija Peričić i Miran Šnajdar (OŠ Zvonka Cara).

Najbolji sudionici tečaja steći će pravo sudjelovanja na kampu Junior-spasilac, u organizaciji Društva CK PGŽ.

Foto: GDCK Crikvenica

Skip to content