Održavanje radionice – bespovratna sredstva za energetsku obnovu obiteljskih kuća
Kategorija:
Novosti

Pozivamo sve zainteresirane građane na informativnu radionicu koju organizira Grad Crikvenica u suradnji s tvrtkom Delfin grupa d.o.o., na temu „Kako dobiti 60% bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća”.

Radionica je za građanstvo potpuno besplatna, a bit će održana u srijedu, 29. rujna 2021. godine u 17:30 sati, na adresi u Dvorani Zora (Stara škola, Vinodolska 1, II. kat). Radionicu će ispred Delfin grupe održati gospodin dir. Siniša Krunić, mag.ing.mech., osoba sa velikim znanjem i iskustvom na ovom području.

Cilj ovih programa je nastaviti poticati primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede i povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima se tako, neovisno o lokaciji, sa do 60% sredstava sufinancira povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Na Javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju do 600 m2 ili do 3 stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

Građani mogu donijeti dokumentaciju svog objekta te potražiti savjet na radionici vezano uz mjere, dokaz legalnosti objekta, vlasništvo.

Za prisustvovanje na radionici bit će potrebna prijava te se svi zainteresirani mogu prijaviti na mail adresu: tena.pericic@crikvenica.hr , najkasnije do srijede 29. rujna do 10:00 sati kako bi mogli biti pripremljeni materijali za sve prisutne.

Broj mjesta na radionici je ograničen, održava se u skladu s epidemiološkim mjerama te je na radionici potrebno imati masku.

X
Skip to content