Ostvarivanje prava na potporu za novorođenčad putem sustava e-Novorođenče

Grad Crikvenica se temeljem pisanog Sporazuma sa Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske uključilo u sustav e-Novorođenče. Uslugu je to koja, između ostalog, omogućuje podnošenje zahtjeva Gradu Crikvenici radi ostvarivanja prava na potporu za novorođeno dijete.

Roditelji mogu podnijeti zahtjev za potporu za novorođeno dijete i:
• prilikom prijave novorođenog djeteta u matični ured, gdje će matičarka upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te će, putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti Gradu Crikvenici zahtjev na rješavanje,
• prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče.

Prednost podnošenja zahtjeva za ostvarenjem prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta putem usluge e-Novorođenče je da roditelji više ne moraju dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani kroz usluge e-Novorođenče.

Zahtjevi se i dalje mogu podnositi i putem e-maila: ivana.car@crikvenica.hr ili putem pošte na adresu: Grad Crikvenica, Kralja Tomislava 85, 51260 Crikvenica.

Za sva pitanja ili eventualne nejasnoće vezane uz predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu za novorođeno dijete, moguće je obratiti se na broj telefona 051/455-483.

Obrazac zahtjeva za potporu za novorođeno dijete dostupan je na web stranici Grada Crikvenice na sljedećoj poveznici u rubriku Obrasci: https://bit.ly/3raxXhM.

Kao sastavni dio ove obavijesti, možete preuzeti i navedeni Zahtjev.

Skip to content