Otvorenje izložbe „U svijetu likovnih umjetnika V“
Kategorija:
Novosti

Iz Centra za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ pozivaju vas na otvorenje izložbe „U svijetu likovnih umjetnika V“, koje će se održati u ponedjeljak, 3. travnja 2023., u 12 sati u Gradskoj galeriji Crikvenica.

U programu otvorenja sudjelovat će učenici 4. a razreda iz Osnovne škole Vladimira Nazora Crikvenica i njihova mentorica Maja Lončarić, učiteljica razredne nastave.

Ova je zanimljiva i živopisna izložba dio eTwinninga, europske platforme za školsko obrazovanje, u sklopu koje na raznim projektima djeluju učitelji diljem Europe. Za projekt U svijetu likovnih umjetnika OŠ Vladimira Nazora dobila je europsku oznaku kvalitete. Njegovi su osnovni ciljevi osiguravanje uvjeta za stvaralački razvoj učenika, usavršavanje umjetničkih i kreativnih sposobnosti te razvoj inicijative, samopouzdanja i izražavanja kroz razne likovne tehnike. Ove su godine učenici na svom zanimljivom likovnom putovanju upoznali život i rad 8 domaćih i stranih likovnih umjetnika. Njihovi su uzori bili Leonardo da Vinci, Wassily Kandinsky, Andy Warhol, Keith Haring, Miroslav Šutej, Zdravko Gržičić, Karlo Paliska i Danijel Srdarev.

Čime su ih nadahnuli i kako su utjecali na njihove radove? Posjetite Gradsku galeriju Crikvenica od 3. do 12. travnja, otkrijte odgovore na ova i mnoga druga pitanja i uživajte u radovima naših mladih umjetnika.

GALERIJA:

Skip to content