Po običaju i navadi staroj nastavljaju „Maškare 2023.“
Kategorija:
Novosti

Crikvenica je prošloga vikenda bila vrelo šarenih kostima, dobre zabave, prave vesele vreve i osmijeha.

Dani koji su pred nama također će biti puni dobre zabave. Maškarani šator na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici u subotu, 4. veljače, bit će središte dobre zabave uz Glazbeni sastav „Point“, a u nedjelju će na istome mjestu uživati naši najmlađi jer ih čeka prva ovogodišnja dječja maškarana zabava – čajanka, tombola i animacija, dobar recept za kvalitetno provedeni dan.

Jedna od najljepših šetnica na našoj rivijeri, Ljubavna cestica, u subotu, 11. veljače, bit će mjesto susreta ljubitelja prirode, šetnji i maškara. Tamo nas očekuje rekreacija na svježemu zraku, maškarana šetnja u organizaciji Planinarskoga društva „Strilež“.

Prijaviti se možete putem e-adrese: prijava@tzg-crikvenice.hr .

Veselo će ovaj tjedan biti i u ostalim mjestima crikveničke rivijere. Udruga mladih organizira nekoliko događanja u Selcu, mjestu koje ima vrijednu i vrlo živu maškaranu tradiciju. O tome što maškare znače Selčanima više od sto pedeset godina najbolje svjedoči činjenica da su se od početaka do danas održale u svom izvornom obliku. Za Selce su specifična tri četvrtka: Tusti, Fusti i Poberuhi, a prvi počinje ovaj tjedan. No krenimo redom. U srijedu, 1. veljače, u 18:00 sati podizanjem maškarane zastave najavio se početak 156. „Maškara va Selcu“. U četvrtak, 2. veljače, od 16:00 sati kreće „mantinjada po mestu“, a od 20:00 sati će sve prisutne DJ Steve zabavljati u maškaranom šatoru na Harmici.

Svi ljubitelji pikada dolaze na svoje jer se u subotu, 4. veljače, u šatoru dobre zabave organizira  maškarani pikado turnir od 14:00 sati, a u večernjim satima možete zaplesati uz DJ Stevea. Nedjelja, 5. veljače, dan je namijenjen našim najmlađima te se od 14:00 sati za njih organizira „Dičja reduta“ – zabavno popodne u šatoru.

Ako ste odlučili posjetiti Jadranovo, i Jakovari spremaju maškarane poslastice pa se u petak, 3. veljače, možete zabaviti uz Glazbeni sastav „Baruffa“ u Domu kulture, a u subotu od 14:00 sati slijedi maškarani obilazak Jadranova (Vidikovac – I.G. Kovačića – Obala).

Probudite maštu, osim maske nabacite i osmijeh na lice i pravac Crikvenica! Vidimo se!

GALERIJA:

Skip to content