Počele prijave za 113. Plivački maraton Šilo – Crikvenica!
Kategorija:
Novosti

Danas, 19. srpnja, u 12:00 sati počele su prijave za najpoznatiji maraton na crikveničkoj rivijeri i najstariji plivački maraton na Jadranu – radi se o 113. po redu Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica, koji je dio „Crikvenica Summer Showtime“ događanja, a boduje se u okviru Cro Cupa.

Maraton je to koji je prvi puta organiziran davne 1910. godine, a spaja Šilo na otoku Krku i Crikvenicu i tradicionalno se pliva na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, zaštitnice Crikvenice.
Zainteresirani se natjecatelji moraju prijaviti propisanom on-line prijavnicom, koja se nalazi na web stranici www.rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Plivački maraton Šilo-Crikvenica.
Prijave traju do utorka, 8. kolovoza 2023., do 12:00 h, a nakon tog roka prijave neće
biti moguće, kao ni prijave na licu mjesta.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju i to unutar dva radna dana nakon izvršene prijave. U protivnom, prijava se smatra nepotpunom i prijavitelj se briše s popisa sudionika maratona. Kotizacija iznosi 30,00 €.
Dob natjecatelja nije ograničena. Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi plaćaju kotizaciju u iznosu od 10,00 €, kao i osobe s invaliditetom. Svaki je natjecatelj dužan organizatoru dostaviti potvrdu o uplati kotizacije na e-mail maraton@tzg-crikvenice.hr, a osobe s invaliditetom i presliku invalidske iskaznice.
U cijenu je uračunato osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, zahvalnica za sudjelovanje i obrok -„lunch paket“ – nakon utrke.  Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz se predočava osobna iskaznica; za malodobne adresa roditelja).

Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 18:00 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz glazbeni sastav „Infinity band“. U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri.

Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u 18 kategorija:
1. Apsolutna kategorija (muški)
2. Apsolutna kategorija (žene)
3. Kategorija do 15 godina (muški)
4. Kategorija do 15 godina (žene)
5. Kategorija od 16 do 19 godina (muški)
6. Kategorija od 16 do 19 godina (žene)
7. Kategorija od 20 do 29 godina (muški)
8. Kategorija od 20 do 29 godina (žene)
9. Kategorija od 30 do 39 godina (muški)
10. Kategorija od 30 do 39 godina (žene)
11. Kategorija od 40 do 49 godina (muški)
12. Kategorija od 40 do 49 godina (žene)
13. Kategorija od 50 do 59 godina (muški)
14. Kategorija od 50 do 59 godina (žene)
15. Kategorija od 60 i više godina (muški)
16. Kategorija od 60 i više godina (žene)
17. Najbolji plivač s prebivalištem na području Grada Crikvenice (muški)
18. Najbolja plivačica s prebivalištem na području Grada Crikvenice (žene).

Organizator 113. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Suorganizatori: VIO Žrnovnica Crikvenica – Vinodol, PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA “Crikvenica”, Vaterpolo klub „Crikvenica“.

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, ACI CRO CUP RACE, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, „Jadran“ d.d., “Eko-Murvica” d.o.o.

Detaljnije informacije o 113. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći u Propozicijama koje vam šaljemo u privitku i na web stranici www.rivieracrikvenica.com, a sve novosti redovito pratite i na Facebook stranicama Plivački maraton Šilo – Crikvenica i Crikvenica – Croatia.

Vidimo se 15. kolovoza u Crikvenici!
Čeka vas zdrava natjecateljska atmosfera i opuštena zabava. Natjecateljima želimo mirno more!

#BudiK’oAntonPlivajMaraton

PROPOZICIJE MARATONA

PRIJAVI SE!

Skip to content