Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe
Kategorija:
Novosti

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, dana 21. lipnja 2023. g. paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježjima poginulima u antifašističkoj borbi u Jadranovu, Dramlju, Selcu i Crikvenici obilježen je Dan antifašističke borbe.  Delegaciju Grada Crikvenice predvodile su predsjednica gradskog vijeća Vesna Car Samsa i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, a činili su je i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, te predstavnici triju udruga proizašlih iz Domovinskog rata (UDVDR, Hrvatski časnički zbor „Vinodol“ te HVIDRA) kao i predstavnici Policijske postaje Crikvenica.

Predstavnici Grada Crikvenice sudjelovat će sutra, 22. lipnja 2023. godine i na tradicionalnom svečanom obilježavanju obljetnice Dana antifašističke borbe na Lukovu gdje će zajedno s delegacijama drugih gradova iz PGŽ položiti vijence na Spomenik palim borcima NOB-a.

Prisjećajući se velikog doprinosa borbi protiv fašizma, koji je Hrvatska dala osnivanjem prve antifašističke postrojbe u Drugom svjetskom ratu, svima vam čestitamo Dan antifašističke borbe.

GALERIJA:

Skip to content