Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe
Kategorija:
Novosti

U povodu Dana antifašističke borbe, dana 21. lipnja 2021. g. delegacija Grada Crikvenice, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, te predstavnici triju udruga proizašlih iz domovinskog rata (HVIDRA, UDVDR, Hrvatski časnički zbor „Vinodol“) i predstavnici PP Crikvenica položili su vijence na spomen-obilježja poginulima u antifašističkoj borbi u Jadranovu, Dramlju, Selcu i Crikvenici te prigodnim paljenjem svijeća obilježili predstojeći državni praznik.

Predstavnici Grada Crikvenice sudjelovat će 22. lipnja 2021. i na svečanom obilježavanju obljetnice Dana antifašističke borbe na Lukovu gdje će zajedno s delegacijama drugih gradova iz PGŽ položiti vijence na Spomenik palim borcima NOB-a.

Prisjećajući se velikog doprinosa borbi protiv fašizma, koji je Hrvatska dala osnivanjem prve antifašističke postrojbe u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Grada Crikvenice u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime svim građankama i građanima grada Crikvenice čestita Dan antifašističke borbe.

X
Skip to content