POTPISAN ANEKS KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA RADNIKE JAVNE VATROGASNE POSTROJBE GRADA CRIKVENICE
Kategorija:
Novosti

Danas je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice potpisan Aneks Kolektivnog ugovora za radnike u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Crikvenice.

U ime Grada Crikvenice potpisivanju kolektivnog ugovora prisustvovala je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, zatim, povjerenik sindikalne podružnice Sindikata vatrogasaca Rijeka Tihomir Puškarić, te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Crikvenice Robert Hrelja.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika izrazila je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Aneksa Kolektivnog ugovora, koji je uslijedio otprilike godinu dana nakon potpisivanja samog Kolektivnog ugovora za radnike JVP.

„Veseli me što smo pregovore uspješno priveli kraju. Nakon dužeg niza godina, lani je potpisan  Kolektivni ugovor, kojim su značajno povećane plaće vatrogascima. Istaknula bih da je Grad Crikvenica bio među prvim gradovima u RH, koji su u potpunosti prihvatili i implementirali državnu uredbu i pravilnik o plaćama i koeficijentima zaposlenika u Javnim vatrogasnim postrojbama. Ovim Aneksom Kolektivnog ugovora dodatno smo proširili određena prava i pogodnosti za djelatnike. Zahvalni smo našim vatrogascima na požrtvovnosti i izlaganju opasnosti u najtežim trenucima, kako bi spasili živote i imovinu naših građana. Naše misli trebaju biti s njima uvijek, ne isključivo u trenucima velikih nesreća, kada nam je njihova pomoć neophodna. Posao vatrogasaca nije samo posao, to je i poziv te smo im neizmjerno zahvalni na svemu što čine za našu dobrobit. “ – kazala je Matošić Gašparović.

Povjerenik sindikalne podružnice Sindikata vatrogasaca Rijeka Tihomir Puškarić kazao je kako je ovo nastavak konstruktivne suradnje, koja je započela lani pregovorima za novi Kolektivni ugovor. Zahvalio je zamjenici gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika na korektnoj suradnji i na razumijevanju. „Izražavam zadovoljstvo pregovorima i novim Kolektivnim ugovorom koji je na snazi. Radnicima su uvećana materijalna prava kao što su božićnica, regres, stimulacija te nagrada za uspješnost u radu.“ – istaknuo je Puškarić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Crikvenice Robert Hrelja, osvrnuo se na konkretna prava koja su Aneksom ugrađena u Kolektivni ugovor. „Ovime su u potpunosti primijenjena prava državnog pravilnika i uredbe o koeficijentima i dodacima, te je definirana primjena državne osnovice za plaće. Odredbe Kolektivnog ugovora ovime su u potpunosti usklađene sa Zakonom o vatrogastvu i Kolektivnim ugovorom za zaposlenike Grada Crikvenice.“

 

Foto: Grad Crikvenica

Skip to content