Potpisan društveni ugovor između Grada Crikvenice i Vinodolske općine
Kategorija:
Novosti

U Općinskoj vijećnici u Bribiru danas je potpisan Društveni ugovor između Grada Crikvenice i Vinodolske općine. Završni je to dokument u postupku ulaska Vinodolske općine u vlasničku strukturu društva Eko Murvica d.o.o. i reguliranju međusobnih prava i obveza između članova društva.

Društvenom ugovoru prethodilo je i potpisivanje Ugovora o prijenosu poslovnih udjela. Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić izrazili su obostrano zadovoljstvo potpisivanjem Društvenog ugovora i ulaskom Vinodolske općine u vlasničku strukturu društva Eko Murvica d.o.o., čiji je Grad Crikvenica do sada bio jedini vlasnik i osnivač. Za Vinodolsku općinu dolazi do konačnog rješenja problema nastalih u komunalnom sektoru proteklih godina, a za Grad Crikvenicu, odnosno društvo Eko Murvica d.o.o., do proširenja na novo tržište s cca 3700 stanovnika gdje se broj u ljetnim mjesecima znatno povećava i dodatnom jačanju i pozicioniranju društva među konkurentima.

Vinodolska općina tako će postati vlasnik 5% temeljnog kapitala društva i za to će platiti iznos 1.016.806,70 kuna podijeljeno na jednake rate kroz idućih pet godina. Po otkupu petog udjela Vinodolska općina dobit će i svog člana Nadzornog odbora. Tržišna vrijednost društva Eko Murvica d.o.o., po procjeni Ekonomskog fakulteta Sveučilišta iz Rijeke u ovom trenutku iznosi 20.336.134,00 kuna.

Za Vinodolsku općinu započinje jedno novo razdoblje u pružanju komunalnih usluga. Konačno će se nakon kraćeg prijelaznog razdoblja regulirati pravilno zbrinjavanje komunalnog i reciklabilnog otpada, uvođenje usluge pražnjenja na kućnom pragu korisnika te realna naplata po potrošnji svakog kućanstva zasebno.

Uskoro će se na temelju Društvenog ugovora regulirati i ostale komunalne usluge, od održavanja parkova i zelenih površina, upravljanja mjesnim grobljima i mrtvačnicama, ukopima i prijevozu pokojnika te općenito o komunalnom redu u svim mjestima Vinodolske općine.

Potpisivanju Društvenog ugovora prethodila je suglasnost Gradskog vijeća Grada Crikvenice i Općinskog vijeća Vinodolske općine kada su vijećnici oba vijeća u općem suglasju podržali ulazak Vinodolske općine u vlasničku strukturu Eko Murvice d.o.o i proširenje poslovanja na njezin teritorij. U narednom razdoblju uslijedit će usklađivanje svih akata za nesmetano poslovanje društva na novom tržištu.

Skip to content