Potpisan Sporazum o suradnji između Centra Izvor i Grada Crikvenice
Kategorija:
Novosti

U skladu s procesom reforme sustava socijalne skrbi koji je usmjeren borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, te provedbi procesa transformacije i  deinstitucionalizacije, u prostoru Gradske uprave Grada Crikvenice dana 27.06.2022.g. potpisan je Sporazum o suradnji između Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce i Grada Crikvenice.

U ime Centra Izvor potpisivanju je nazočio  ravnatelj ustanove  g. Nikica Sečen, a u ime Grada Crikvenice zamjenica gradonačelnika gđa. Ivona Matošić Gašparović. 

Donošenje ovog Sporazuma u skladu je s Ustavom Republike Hrvatske kao i preporukom Europske povelje o lokalnoj samoupravi prema kojoj javne ovlasti trebaju biti što bliže građanima te predstavlja krunu višegodišnje suradnje Grada Crikvenice i Centra Izvor Selce 

Ravnatelj Centra Izvor Selce gosp. Sečen istaknuo je kako je ovo rijedak primjer izuzetno dobre suradnje jedinice lokalne samouprave i ustanove socijalne skrbi koje zajedničkim djelovanjem nastoje uspješnije odgovoriti na potrebe posebno ranjivih skupina kao što su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi. 

Sečen je istaknuo Grad Crikvenicu kao primjer kako sve lokalna zajednica može i treba odgovoriti na nove rizike i osigurati podršku posebno ranjivim skupinama,  navodeći pri tome niz mjera i aktivnosti koje se osiguravaju u našoj lokalnoj zajednici (pomirivanje troškova najma stanova za provedbu aktivnosti usluge organiziranog stanovanja, zatim stipendije za socijalno ugrožene učenike i studente, sufinanciranje troškova prijevoza i troškova školskih knjiga, besplatne članarine u sportskim klubovima i u knjižnicama za socijalno ugrožene korisnike). 

Ovo je standard koji treba njegovati i širiti dalje uključivanjem drugih dionika, svaka nova ideja koja će doprinijeti pripremi i osposobljavanju mladih za kvalitetan i aktivan život u zajednici je dobrodošla, te se nadamo kako će ovaj sporazum doprinijeti boljem razumijevanju i otvoriti vrata prema svima u zajednici, istaknula je zamjenica gđa. Ivona Matošić Gašparović.   

Skip to content