Potpisani ugovori – povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije
Kategorija:
Novosti

Danas, 8. veljače, u 13:00 sati u sali za sastanke u zgradi Gradske uprave Grada Crikvenice u ugodnoj atmosferi okupili su se potpisnici Ugovora o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i korištenja obnovljivih izvora energije na području grada Crikvenice.

Okupljenima korisnicima ispred gradskoga vodstva obratio se gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović te gospodin Siniša Krunić u svojstvu krajnjega pružatelja usluge ispred Delfin grupe d. o. o., Rijeka. Prije negoli su pristupili potpisivanju samoga ugovora, građani, potpisnici ugovora, imali su priliku postaviti pitanja na koja im je gospodin Siniša Krunić davao stručne i konstruktivne odgovore s preciznim smjernicama za daljnja postupanja. Potpisivanje ugovora korak je prema suživotu u ekološki (samo)održivoj zajednici.

Pomoću mjera koje se sufinanciraju, potrošnja energije nastoji se svesti na minimum te ujedno potaknuti energetska neovisnost. U prilog tomu ide potencijal izvrsne lokacije grada Crikvenice u korištenju obnovljivih izvora energije. Sustavi korištenja obnovljivih izvora energije, naime, odlična su i okolišno prihvatljivija alternativa skupim energentima, a njihova primjena u obiteljskim kućama može osigurati energetsku neovisnost, povoljno djelovati na kućni budžet te na nacionalne ciljeve smanjenja korištenja fosilnih goriva.

Kako bi Grad Crikvenica potaknuo i olakšao prijave na Javne pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske, osigurao je sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije. To uključuje: izradu energetskoga pregleda i certifikata prije obnove, pregled objekta, izradu troškovnika, stručnu pomoć i pregled dokumentacije za prijavu na natječaje Fonda. Građani, potpisnici ugovora, koji su postali korisnicima sredstava na temelju provedenoga Javnoga natječaja krajem 2022. godine, su: Željko Blažeković, Draženka Bolf, Mladen Pađen, Goran Katnić, Željko Vukić, Milorad Barac, Đurđica Jendrašić te Belinda Posarić.

Skip to content