Pred nama je ABC – međunarodni boćarski petoboj nacija (U23)

U Jadranovo i Crikvenicu stižu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske

Boćarski klubovi na području Grada Crikvenice neumorni su u postizanju odličnih rezultata. Donose pehare i medalje s brojnih gostujućih natjecanja, a sada imaju prigodu pokazati se i kao vrhunski domaćini. Uz podršku  Hrvatskog boćarskog saveza Boćarski klub „Sveti Jakov“ organizira petoboj nacija za igrače do 23 godine (mlađe seniore –  U23), a u goste im dolaze mladi igrači iz susjednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Petoboj se odvija pod kapom ABC – Adriatic Bocce Confederation.

Sigurni smo da će svi ljubitelji boćanja doći na svoje i da će posebno uživati ovaj vikend na boćalištu u Jadranovu i boćarskoj dvorani u Ladviću (Crikvenica). Sve reprezentacije koje nastupaju na ovom trodnevnom natjecanju sučelit će se sa svim ostalim ekipama u 6 disciplina – štafetno izbijanje, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje, bližanje i izbijanje u krug, pojedinačno klasično i parovi klasično.

U Jadranovu će se, naravno, najviše navijati za Hrvatsku, a posebno i zbog činjenice da će za reprezentaciju Hrvatske nastupiti Karlo Šaban, Lovro Šipek i Filip Klarić iz Boćarskog kluba “Sveti Jakov”. Osim njih, reprezentaciju Hrvatske čine Luka Gašpar i Filip Matijašić (“Zrinjevac”), Mateo Načinović (“Istra Poreč”) i  Dajan Jurman (“Pazin”), a predvodit će ih izbornik Dražen Puniš te direktor reprezentacija Vjekoslav Matetić.

Program na boćalištu BK „Sv. Jakov“ u Jadranovu započinje u petak, 29. travnja od 14:00 sati odigravanjem 4 meča (2 kola), a već u subotu ujutro od 8:00 sati natjecanje se nastavlja te traje cijeli dan (3 kola). Svečano otvaranje turnira održat će u subotu u Jadranovu u 10:30 sati.

Završetak turnira, odnosno program trećeg dana (posljednje kolo) seli se na novu lokaciju i to boćarsku dvoranu Gornji kraj – Ladvić u Crikvenici u nedjelju, 1. svibnja s početkom u 8:30 sati. Očekuju se zanimljivi ogledi Hrvatska – Slovenija i Crna Gora – Srbija, a podjela medalja i pehara pobjedničkim ekipama planirana je od 13:15 sati.

Organizatori: Boćarski klub “Sveti Jakov”, Hrvatski boćarski savez
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice 

Program boćarskog petoboja nacija 29.4.-1.5.2022. 

Petak 29.4. – BOĆALIŠTE JADRANOVO
14:00
HRVATSKA – SRBIJA
BOSNA I HERCEGOVINA – SLOVENIJA

18:30
BOSNA I HERCEGOVINA – SRBIJA​
HRVATSKA – CRNA GORA

Subota 30.4. – BOĆALIŠTE JADRANOVO
8:00
BOSNA I HERCEGOVINA – SRBIJA
HRVATSKA – CRNA GORA

10:30
SVEČANO OTVARANJE TURNIRA

11:00
SLOVENIJA – SRBIJA
BOSNA I HERCEGOVINA – CRNA GORA

16:30
SLOVENIJA – CRNA GORA​
HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA

Nedjelja 1.5. – BOĆARSKA DVORANA LADVIĆ
8:30
HRVATSKA – SLOVENIJA​
CRNA GORA – SRBIJA

13:15
PODJELA MEDALJA I PEHARA

Skip to content