Predstava “Otočka terca” u Crikvenici (24. rujna 2022.)
Kategorija:
Novosti

Crikvenica će u subotu, 24. rujna 2022. ugostiti predstavu “Otočka terca”, u kojoj glume Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica.

Predstava u produkciji Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog pripremljena je prema tekstu “Sjecišta” zagrebačke spisateljice i dramaturginje Beatrice Kurbel. Tekst je adaptirala Ana Vilenica, a režiju potpisuje Ivan Vanja Alač.

Mjesto radnje je izolirana otočka sredina, u kojoj žive dvije sestre Ava i Bela, čiju će pomalo monotonu svakidašnjicu promijeniti Zagrepčanka Doris. Kako bi preživjele zimu, daju oglas za iznajmljivanje stana, na koji se javlja prevoditeljica iz Zagreba. Njezin će dolazak pokrenuti promjene u životima žena različitih generacija i oprečnih karaktera. Svaka ima svoje snove, nadanja i očekivanja, uspone i padove. Posebno je zanimljivo što su likovi jezično diferencirani pa tako Ava (Branka Petrić Fehmiu) miješa različite idiome, Bela (Olivera Baljak) najčešće govori novljanskom čakavicom, a Doris (Ana Vilenica) koristi zagrebački govor.

Predstava će se održati u dvorani “Zora” u Crikvenici (Vinodolska 1) s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna bit će u prodaji danas, 20. rujna od 12 h u Gradskoj galeriji Crikvenica (radno vrijeme: svaki dan od 10 do 13 te od 18 do 21 sat). Možete ih kupiti i u subotu, 24. rujna od 19 h, odnosno sat vremena prije početka predstave.

Centar za kulturu “Dr. Ivan Kostrenčić” s radošću najavljuje gostovanje “Otočke terce”, sjajne predstave koja je već na premijernim izvedbama u Novom Vinodolskom osvojila brojnu publiku.

Veselimo se vašem dolasku!

Skip to content