Predstavljeno novo multifunkcionalno vozilo – pauk
Kategorija:
Novosti

U ponedjeljak je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici predstavljeno novo vozilo – pauk crikveničkog komunalnog društva Eko Murvica.

Novo vozilo, koje stoji više od 178 tisuća eura, prvi je pauk u vlasništvu Eko Murvice. Za poslove pauka tijekom sezone dosad se angažiralo vanjsku firmu, a ta praksa neće biti prekinuta jer Crikvenici tijekom ljeta trebaju dva pauka.

Eko Murvica se odlučila za kupnju multifunkcionalnog vozila jer tijekom zime nema potrebe za paukom cijele dane. Direktor Eko Murvice, Mario Jeličić, objasnio je da je novi pauk multifunkcionalno vozilo koje može služiti kao klasični kamion za prijevoz tereta, kao kamion dizalica, a ima i mogućnost dogradnje grajfera.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović, izrazila je zadovoljstvo što je Eko Murvica kupila svoje vozilo. “Svjesni smo da u Crikvenici nedostaje parkirnih mjesta i da moramo stvarati nove parkirne površine. Isto tako, moramo voditi računa o prometnom redu i prohodnosti za vozila hitne pomoći i vatrogasaca. Pomoću novog vozila biti će lakše održavati red u gradu i to je samo jedna aktivnost u našem planu za poboljšanje sigurnosti građana i prometne infrastrukture. Osim izgradnje novih parkirališta, uvodimo i pametne sustava za upravljanje prometom. Ovim putem apeliram na građane da se pridržavaju prometnih propisa, jer samo zajedničkim snagama možemo osigurati bolju kvalitetu života u našem gradu. ” kazala je Matošić Gašparović.

Foto: Grad Crikvenica

Skip to content