Predstavnici UDVDR-a Crikvenica sudjelovali na Braniteljskim igrama
Kategorija:
Novosti

Na Malom Lošinju su održane 26. Županijske sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Na otvaranju su se dragovoljcima i veteranima obratili predstavnik Ministarstva branitelja, Željko Motik, predsjednik UDVDR podružnica Primorsko-goranske županije, Franjo Božinović, gradonačelnica Malog Lošinja i saborska zastupnica, Ana Kučić, te predsjednik UDVDR RH, Slavko Barić, general-pukovnik u mirovini, koji je ujedno i otvorio sportska natjecanja.

Ekipe su se natjecale u 11 različitih sportova: boćanju, malom nogometu, briškuli i trešeti, marijašu, kuglanju, povlačenju konopa, pikadu, stolnom tenisu, streljaštvu, šahu i tenisu.

Članovi UDVDR-a Crikvenica, mala ali složna i puna zajedništva skupina, natjecali su se u boćanju, briškuli i trešeti, marijašu i pikadu. Ekipa je bila u sastavu: boćanje – Robert Car i Zoran Kegalj, marijaš – Robert Butorac i Robert Dijanić, briškuli i trešeti – Slobodan Kršul i Emil Stojanov, pikado – Dino Lovrić i Velimir Katnić. Voditelj ekipe bio je Branko Plukavec, pukovnik u mirovini.

Najbolji rezultat postigla je ekipa pikada koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, te su s time stekli pravo nastupa na državnom natjecanju koje će se održati u listopadu ove godine. Ovo je bila druga pobjeda za redom, isto kao i 2023. godine u Kostreni. Velimir Katnić postigao je u finalu najbolji rezultat (180).

Pod motom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”, cilj održavanja sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata je druženje te poticanje međusobne podrške i suradnje. Sportske igre se održavaju svake godine u drugom mjestu, a 2025. godine će se održati u Opatiji, čija Udruga te godine slavi 30 godina djelovanja.

Foto: UDVDR Crikvenica

Skip to content