Prezentacija projekta Ribar(i)ja i Dani vrtića u Dječjem vrtiću Radost
Kategorija:
Novosti

Ovogodišnji Dani dječjeg vrtića „Radost“ za počinju 22. svibnja prezentacijom projekta RIBAR(I)JA u 18 sati u centralnom objektu u Crikvenici.

Realizacija projekta RIBAR(I) JA započeta je u srpnju 2022. godine. Vrtić je u okviru FLAG natječaja „Povećanje svijesti o nutritivnim vrijednostima ribe kod djece u vrtićima“ dobio potporu za njegovo provođenje u iznosu 10.016,59 eura (75.470,00 kn).  Tijekom trajanja projekta nabavljeni su ledenica i hladnjak potrebni za skladištenje ribe, te oprema i sitni inventar za kuhinju. Provedene su edukacije kuhinjskog osoblja i odgojitelja te je izrađen jelovnik sa povećanim brojem ribljih obroka.

Prezentacijom projekta roditeljima i široj zajednici želi se istaknuti važnost konzumiranja ribe za zdravlje, te potaknuti veće i češće konzumiranje ribe među svim populacijama u cilju unapređenja zdravlja. Događanje je osmišljeno kroz niz zanimljivih aktivnosti.

Prezentirat će se vrtićki meni, a svi zainteresirani će moći dobiti informacije o važnosti korištenja ribe u prehrani. Nuricionistice Gordana Kenđel Jovanović i  Martina Linarić će rado odgovoriti na sva pitanja. Bit će predstavljena edukativna brošura – riblja kuharica,  koja sadrži recepte vrtićkih obroka i ribljih obroka koje su kuhari pripremali na radionicama, a svi posjetitelji će ih moći i degustirati.

Pripremljene su zanimljive i kreatine radionice  za djecu i roditelje, a hol vrtića ukrasit će izložba dječjih radova  „More likovnosti“.  Kazalište Šareni svijet razveselit će sve prisutne predstavom „Gdje li raste zdrava hrana, usred polja ili stana, “ a Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka radionicom iz programa Čudotvornice pod nazivom „Riba ribi grize rep.“

Od 23. do 26. svibnja održati će se Dani otvorenih vrata uz osmišljene aktivnosti za djecu i roditelje: 23. svibnja u PO Selce, 24. svibnja u PO Dramalj, 25. svibnja u PO Jadranovo te 26.svibnja u Crikvenici. Posebno su pozvana sva djeca koja (još) nisu polaznici vrtića i njihovi roditelji kako bi se upoznali s vrtićkim okruženjem i doživjeli jedan dan u vrtiću.

PRIVITAK:

Skip to content